paraglajding kopaonikDušan Đorđević najbolji u preletu paraglajderom

Proteklog vikenda (31. avgust i 1. septembar) na području planine Stolovi pored Kraljeva, održano je poslednje ovogodišnje takmičenje u paraglajdingu u disciplini prelet, ujedno i poslednje kolo Lige Srbije u preletu paraglajderom.
Nakon ukupno održanih četiri kola lige – u Vršcu, Nišu, na Kopaoniku i u Kraljevu, najbolji rezultat ostvario je Dušan Đorđević iz Kluba ekstremnih sportova „Vertikal Adrenalin“ iz Trstenika i poneo titulu prvaka Lige Srbije za 2013. godinu. Vladimir Bačanin iz Kluba slobodnog letenja „Ares“ iz Beograda osvojio je drugo mesto, dok je treću poziciju zauzeo Srđan Ristanović iz Sportskog kluba „Dast Devil“ iz Beograda.
Pored takmičenja u Ligi, paraglajderisti su u isto vreme i na istom mestu, leteli u okviru Memorijalnog kupa „Aleksandar Saša Lepir“ u čast tragično preminulog nekadašnjeg reprezentativca Srbije u paraglajdingu, koji nas je napustio 2008. godine. Prvog takmičarskog dana izvedena je trka dužine 47 kilometara i ukupno pet pilota je završilo u cilju. Drugog dana se letelo 55 kimometara i svega tri pilota su bila u cilju. U ukupnom plasmanu, pobednik takmičenja je bio Dušan Đorđević. Drugo mesto je osvojio Željko Ovuka iz KSL „Ares“ iz Beograda i treće mesto je pripalo Mladenu Nikoliću iz SK „Dast Devil“ iz Beograda.

Povezana vest:  Geri Hant najzad osvojio Mostar