srbija seniroke EL

Srpske odbojkašice bez finala EP, izgubile od Ruskinja

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Nemačkoj i Švajcarskoj, pošto je danas u Berlinu izgubila od Rusije sa 3:0, po setovima 25:23, 25:19 i 25:12. Srpkinje su tako propustile priliku da se u finalu bore za odbranu titule šampiona Evrope, osvojenu pre dve godine u Beogradu. 
U drugom polufinalu od 20.00 igraju Nemačka i Belgija. Ruskinje su bile bolje od samog početka utakmice, vodile na startu prvog seta, a Srbija je uspela da povede samo 14:13 u tom delu. Potom su Ruskinje ponovo stekle prednost i povele sa 1:0 u setovima. 
Protivnice su u drugom setu bile mnogo ubedljivije i u jednom trenutku povele sa osam poena razlike, da bi potom lako došle do seta. U poslednjem, trećem setu Ruskinje su nastavile sa odličnom igrom I taj deo meča dobile ubedljivo sa 25:12. 
Ruskinje su tako dobile priliku da se bore za trofej šampiona Evrope prvi put od 2001. godine, kada su treći put uzastopno trijumfovale. One, međutim, od tada nijednom nisu igrale u finalu. Srbija će se u subotu boriti za bronzanu medalju. 

Povezana vest:  Terzić: Sa mnogo samopouzdanja dočekujemo EP