kolakovicKolaković: Poslednja tri seta su recept

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da njegova ekipa jedino energijom koju je pokazala u poslednja tri seta protiv Holandije može da se nada pobedama na Evropskom prvenstvu.
Srbija je, posle jučerašnjeg poraza od Slovenije, danas zabeležila i prvu pobedu na Evropskom prvenstvu, pošto je u danskom Herning pobedila selekciju Holandije sa 3:2.
Srbija je gubila sa 2:0 u setovima, ali je uspela, mnogo boljom igrom u nastavku, da preokrene rezultat i dodje do pobede.
-U prva dva seta ne prepoznajemo ni igru ni saigrače… Ne znam zašto je toliki pritisak. Kad smo odlazili ja sam rekao da treba da uključimo i entuzijazam i euforiju i da bez toga nema šanse da igramo – rekao je Kolaković posle meča.
Kolaković je ocenio da je igra Srbije u prva dva seta bila razočaravajuća.
-Mi nismo prvaci Evrope koji su se prošetali do evropskog zlata, I koji su zadržali taj kvalitet i koji su možda još i napredovali. Mismo ekipa koja se bori za svoj prostor na evropskom šampionatu i mi jedino možemo da igramo sa ovom energijom sa kojom smo igrali poslednja tri seta. To je jedini recept za našu igru – kazao je on.
-Dali smo sebi priliku da preživimo do sutra i da u meču sa Finskom probamo da tražimo svoju šansu – dodao je selektor Srbije.
Najbolji pojedinac u današnjem meču Aleksandar Atanasijević kazao je da je Srbija danas praktično odigrala dve utakmice.
-Prva dva seta smo zaista katastrofalno počeli, mislim da je razlog tome jer smo zaista osećali veliki pritisak, pošto smo juče izgubili gotov meč i znali smo da danas moramo da pobedimo. Dva seta smo lako izgubili, a kasnije smo se uzobiljili i počeli da igramo – rekao je Atanasijević.
On je ocenio da poslednja tri seta protiv Holandije treba da budu pokazatelj Srbiji kako treba da igra na Evropskom prvenstvu.
-Ako se budemo ovako trudili možemo sa svakim da igramo – dodao je Atanasijević.
Srednji bloker Marko Podraščanin kazao je da je meč bio težak, ali da pobeda može mnogo da donese Srbij.
-Bilo je teško, naročito u prva dva seta. Znali smo, ako izgubimo utakmicu, da je to kraj za nas na ovom evropskom što bi bio veliki neuspeh. Dobili smo jednu izgubljenu utakmicu i mislim da nam može
mnogo doneti, ne samo rezultatski već i na psihičkom planu za nastavak takmičenja – rekao je Podraščanin.

Povezana vest:  SP ITALJIA 2010, Počinje šampionat sveta za odbojkaše, Srbija večeras protiv Nemačke