Divac Mircic DjericGustav Käser Training International uz Olimpijski tim Srbije do Olimpijskih igara u Riju 2016
 
Olimpijski komitet Srbije i Gustav Käser Training International potpisali su Ugovor o partnerstvu kojim je ova kompanija postala član sponzorskog pula „MI SMO TIM RIO 2016“.
Gustav Käser Training International realizuje program „Rio 2016 – Komunikacija šampiona“, koji za cilj ima unapređenje komunikacionih veština i nastupa u javnosti naših sportista. Svi članovi Olimpijskog Tima Srbije koji će predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama u Riju 2016 imaće priliku da kroz ove treninge steknu neophodne veštine i samopouzdanje u komunikaciji.
Ugovor su potpisali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i direktor kompanije Gustav Käser Training International- Srbija, Nikola Mirčić.
„Zahvaljujem gospodinu Mirčiću što je ispred kompanije Gustav Käser Training International prepoznao Olimpijski komitet Srbije kao odgovarajućeg partnera za ovu vrstu saradnje. Veoma nam je važno da naši vrhunski sportisti nauče kako da komuniciraju sa predstavnicima medija kao i sa svojim navijačima jer je to sastavni deo njihove karijere“, rekao je predsednik OKS Vlade Divac.
Direktor kompanije Gustav Käser Training International- Srbija, Nikola Mirčić ispričao je kako je došlo do partnerstva sa Olimpijskim komitetom Srbije: „Zadovoljstvo mi je što su gospoda Vlade Divac i Đorđe Višacki videli vrednost u onome što smo kao kompanija predložili. Prateći sportske događaje zaista sam ponosan kada čujem da naši sportisti i van terena uspevaju da predstave Srbiju na pravi način i svestan sam koliko ta komunikacija znači. Verujem da ćemo u narednom periodu imati vidljive rezultate koji će nam dati snage za nastavak rada.“
Veslač Radoje Đerić objasnio je kakvi su benefiti za sportiste od novog partnerstva: „Oduševljen sam stvarima koje sam naučio već posle dva uvodna treninga. Ovime Olimpijski komitet Srbije pokazuje da, osim što ulaže u treninge i takmičenja sportista, ulaže i u naše obrazovanje. Mislim da nam svima ovo dosta pomaže, a verujem i da su deci bolji uzori sportisti koji znaju kako da pričaju i da se ponašaju na takmičenju i van njega.“
Gustav Käser Training International je švajcarska kompanija za treninge osnovana 1963. godine. Nakon 50 godina rada kompanija ima predstavništva u 33 zemlje i organizuje treninge  na 25 različitih  jezika. Gustav Käser Training International je u prethodnim godinama sarađivao sa vise od 6000 kompanija, među kojima su Alcatel, Alitalia, Bayer, Intel, Microsoft, Philips, Siemens i mnogim drugima a od danas se u tom društvu nalazi i Olimpijski komitet Srbije.
Povezana vest:  OI 2016, Džudistkinja donela Brazilu prvu zlatnu medalju u Riju