Petar ConkicTeniseri neuspešni na OI mladih u kineskom Nandžingu

Predstavnici Srbije u tenisu bili su neuspešni u popodnevnom programu prvog dana takmičenja na Olimpijskim igrama mladih u kineskom Nandžingu.
Petar Čonkić je poražen u 1. kolu od Australijanca Harija Buršijea u tri seta – 5:7; 6:0; 6:3, dok su Ivana Jorović i Švajcarkinja Džil Tajhman izgubile meč 1. kola dublova od letonsko-litvanskog para Jelena Ostapenko/Akvila Parazinskaite takodje sa 2:1 (6:3; 6:7; 10:8).
-Čonkićev meč bio je dobar i kvalitetan. Petar je igrao dobro i stabilno, nažalost, u trećem setu je protivnik prelomio i uspeo da ga pobedi. Sve u svemu, zadovoljan sam vidjenim i žao mi je što Petar nije prošao dalje – rekao je trener tenisera Srbije Marko Djoković, dok je Jorovićeva istakla da su protivnice u dublu bile veoma dobre i da su zasluženo pobedile.
-Sutra me očekuje meč u singlu i nadam se mnogo boljem rezultatu. Svakako ću dati sve od sebe da tako bude – poručila je Jorović, najbolja juniorka sveta, a prenosi Olimpijski komitet Srbije.
Takmičar u badmintonu Dragoslav Petrović i njegova partnerka iz Singapura Liang Ksiao savladali su Estonku Kristin Kubu i Meksikanca Luisa Eskuivela rezultatom 2:0 (21:17; 22:20).
-S obzirom na to da su ovo moje prve Olimpijske igre mladih zadovoljan sam i singlom, iako je moglo malo bolje. Presrećan sam što sam ostvario i prvu pobedu u miksu, sutra nastavljam takmičenje i nadam se još boljim rezultatima – rekao je Petrović.
Drugog takmičarskog dana od predstavnika Srbije u Nandžingu nastupiće Petrović (badminton), biciklisti Dušan Rajović i Milica Rakić u drumskoj trci, džudisti Tea Tintor i Nemanja Majdov, veslač Zoran Rajić i teniseri Jorović (singl) i Čonkić (dubl).

Povezana vest:  OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE NOMINOVAN ZA SVETSKU NAGRADU MOK-A „SPORT I ŽIVOTNA SREDINA"