Tamas Kajdoci OI mladiTamaš Kajdoči osvojio srebrnu medalju u dizanju tegova na OI za mlade
 
Tamaš Kajdoči osvojio je srebrnu medalju u dizanju tegova na Olimpijskim igrama za mlade. On je u disciplini trzaj uspeo da podigne 150kg, a u disciplini nabačaj 186kg. Zlato je osvojio Simon Martirosian iz Jermenije a bronzu Antoni Kulet iz Francuske.
-Ja sam jako zadovoljan i ne mogu da opišem kako se dobro osećam. U trzaju sam uspeo da podignem 150kg, a u nabačaju 186kg. Moj lični rekord je još veći ali drago mi je da je ovo bilo dovoljno za medalju. Konkurencija je bila veoma jaka, naročito je kvalitetan takmičar Simon Martirosian iz Jermenije koji je osvojio zlato. Moj trener i ja pripremili smo dobru taktiku za ovo takmičenje. Moj trener me je svemu naučio i sjajno me vodio i na tome sam mu veoma zahvalan. Hvala i Olimpijskom komitetu Srbije koji me je podržavao tokom pripremnog perioda i samog takmičenja -rekao je Tamaš Kajdoči nakon dodele medalja.
-Zadovoljan sam rezultatom a naročito osvojenom medaljom. Složile su se kockice, Tamaš je podigao stotine i stotine tona u dosadašnjoj karijeri i zaslužio je ovo – rekao je Tamašov trener Stipan Vert.
Srbija je danas imala i predstvanike u kajakškim disciplinama, pa je tako Bojan Milinković pobedio je u svojoj kvalifikacionoj grupi sa vemenom 1:35.216 i sa ukupno četvrtim vremenom u kvalifikacijama plasirao se u 1/8 finala. U 1/8 finala ostvario je odlično vreme 1:35.63, dok je 1/4 finalu pobedio Portugalca Luisa Fereiru izveslavši stazu za 1:35.505 i plasirao se u sutrašnje polufinale.
-Bojan je vozio fenomenalno. Jako sam zadovoljan jer nije bilo nikakvih tehničkih grešaka. Pokušaćemo sutra da osvojimo medalju. Konkurencija je jaka ali Bojan ima kvalitet i nadamo se dobrom rezultatu – rekao je Bojanov trener Uroš Pavlović.
Povezana vest:  XI LETNJI EYOF - TRABZON 2011, Večeras otvaranje, sutra prvi dan takmičenja