Bojan MilinkovicBojan Milinković četvrti u kajaku jednosedu na OI ua mlade

Bojan Milinković zauzeo je 4. mesto u kajaku jednosedu. On je u trci za bronzu izveslao deonicu za 1:41.951, a brži od njega bio je Rus Vladislav Olejnikov.
Bojan je pre ove, vozio i polufinalnu trku protiv Mađara Milana Mozgija ali vreme koje je ostvario 1:36.270 nije bilo dovoljno za plasman u finale.
„Bojan je osvojio četvrto mesto, a to je nešto najteže što svakom sportisti može da se desi. mesto za svakog sportistu. Ipak, i on i ja smo svesni da samim tim što su ovo Olimpijske igre, ovaj rezultat je odličan. Konkurencija je bila veoma jaka, momci iz svih zemalja koji čine sam vrh kajaka su došli, takmičenje je bilo jako kvalitetno i veoma smo zadovoljni“, rekao je bojanov trener Uroš Pavlović.
„Generalno mogu da kažem da sam zadovoljan plasmanom, dao sam sve od sebe, ali sledeći put će biti još bolje. Uslovi su bili malo nerealni, imao sam vetar u prsa što mi je dodatno otežavalo, ali šta je tu je, to se dešava. Svakako čestitam pobedniku na odličnoj trci“, rekao je Milinković posle trke za bronzanu medalju.
Naši biciklisti vozili su danas štafetnu trku. Prva izmena bila je Jelena Erić koja je vozila kros-kantri eliminator, druga Aleksandar Roman u istoj disciplini, treća Dušan Rajović u drumskoj trci na 3,8km i poslednja Milica Rakić u istoj disciplini.
Nakon prve dve izmene, naša štafeta je bila trećeplasirana, međutim došlo je do greške prilikom predavanja štafete između treće i četvrte izmene zbog čega je naša štafeta završila na 10. mestu.
Devetog takmičarskog dana u Nandžingu nastupaju: Atina Kamasi koja će bacati koplje u B finalu od 09:00 časova po lokalnom vremenu, Jasmina Pruginić koju od 09:10 očekuje B finale discipline 2000m stipl i rvač Jovan Kalaba koga od 10:00 časova očekuju kvalifikacije u kategoriji do 85kg.

Povezana vest:  Bah zatražio sastanak s Meklarenom