Tim Srbije na aerodromu mladi 2014Održana konferencija za medije povodom osvajanja medalja na Olimpijskim igrama za mlade u Nandžingu
 
U salonu Beograd aerodroma „Nikola Tesla“, održana je konferencija za medije povodom učešća mladog Olimpijskog tima Srbije na Olimpijskim igrama za mlade u Nandžingu i osvojenih srebrnih medalja Nemanje Majdova i Tamaša Kajdočija.
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac poželeo je dobrodošlicu Timu Srbije:  „Hvala vam što ste predstavljali Srbiju na najbolji mogući način. Iskoristio bih priliku da posebno čestitam našim osvajačima medalja. Ovo vam je prvo olimpijsko iskustvo, samo napred, vredno trenirajte i bićete još bolji i uspešniji u budućnosti.“
-Važno je da smo nastavili kontinuitet osvajanja medalja na veikiml takmičenjima. Ova godina je bila berićetna a nadam se da će sledeća biti još bolja. Čestitam osvajačima medalja i želim vam da osvajate medalje i u seniorskoj karijeri – rekao je državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić.
Nemanji Majdovu ovo je bilo drugo olimpijsko iskustvo jer je prethodne godine učestvovao i na Evropskom olimpijskom festivalu mladih:  -Bilo je odlično, dali smo svi svoj maksimum, jer mi smo tim koji zajedno pobeđuje. Ovo je tek početak. Cilj su seniorske Olimpijske igre. Daću svoj maksimum da osvojim medalju na tom takmičenju jer je to cilj za koji se živi.
Tamaš Kajdoči osvojio je prvu olimpijsku medalju u dizanju tegova u istoriji naše zemlje:  -Još ne mogu da verujem da sam osvojio ovu medalju. Nisam uspeo da ostvarim lični rekord, ali sam dao sve od sebe i srećom to je bilo dovoljno za odličje. Celo takmičenje bilo je jako dobro organizovano, lepo smo se družili i bilo je to jedno sjajno iskustvo.
Šef misije Srbije Damir Štajner izneo je zadovoljstvo ponašanjem našeg Tima u Kini i načinom na koji su reprezentovali svoju zemlju:  -Čast mi je i zadovoljstvo što sam bio na čelu ovog sjajnog tima. Ovi ljudi su na svaki mogući način, na terenu i van njega predstavljali našu zemlju punog srca i možemo da budemo samo ponosni što imamo sportiste kao što su oni. Nadam se da je ovo tek prvi put da se viđamo zajedno i siguran sam da ćemo u narednim godinama imati prilike da se radujemo još više i na još značajnijim takmičenjima. Pokazali ste da nema razloga da se brinemo za budućnost u sportu jer naša budućnost je svetla.
Po završetku konferencije, Nemanja Majdov i Tamaš Kajdoči poslužili su sve prisutne tortom koju su dobili na poklon od hotela „Moskva“.
Povezana vest:  Gradsko veće Rima u četvrtak odlučuje o kandidaturi