EkOlimpijada u PozarevcuSVETSKI ŠAMPION NEBOJŠA GRUJIĆ UČESTVOVAO NA EKOLIMPIJADI U POŽAREVCU
 
U centralnoj gradskoj ulici u Požarevcu danas je održana „EkOlimpijada“ pod sloganom „Da rastemo u skladu sa prirodom“, a mališani su se družili sa svetskim šampionom u kajaku Nebojšom Grujićem.
Član gradskog veća grada Požarevca za omladinu i sport, gospodin Vladimir Petrović poželeo je svim učesnicima da se dobro zabave: „Želim da zapamtite danas da nije bitno ko će pobediti već je važno da se svi takmičite u olimpijskom duhu. Prirodu nismo nasledili od naših predaka, već smo je pozajmili od vas, naših potomaka i nadam se da ćete vi tu ideju preneti u budućnosti svojim naslednicima.“
„Svima vam preporučujem da se bavite sportom, najpre zbog zdravlja a zatim i zbog ostvarivanja vrhunskih rezultata. Treba da čuvate životnu sredinu da bi nam svima bila lepša a i da biste mogli da trenirate napolju ovako kao mi“, rekao je član zlatnog dvoseda Nebojša Grujić.
Glavna tema ovogodišnje EkOlimpijade je zaštita zelenila, pa su zamenik gradonačelnika Požarevca, gospodin Miodrag Stepanović, sa saradnicima i Nebojša Grujić posadili u gradu pet stabala koja simbolički predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Gospodin Stepanović ukazao je na značaj sađenja stabala u parku, jer simbolizuju olimpijske krugove i olimpijsku aleju kao mesto za okupljanje sportista.
Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola ekskluzivni je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima „Olimpijski čas“, „EkOlimpijada“ i „Sportski izazov“ do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.
Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Zlato Aleksandra Kukolja i srebro Ljubiše Kovačevića