Sadjenje drveca u KanjiziPOSLEDNJA OVOGODIŠNJA EKOLIMPIJADA ODRŽANA U KANJIŽI

Poslednja ovogodišnja „EkOlimpijada“ pod sloganom „Da rastemo u skladu sa prirodom“, održana je danas u Kanjiži.
Predsednik opštine Kanjiža, Mihalj Bimbo poželeo je dobrodošlicu svima i izrazio zadovoljstvo što se ova manifestacija danas održava upravo u njegovom gradu: „Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu Srbije što su za mesto održavanja EkOlimpijade izabrali baš Kanjižu i u bogat program sporta i zaštite životne sredine uključili i našu decu. Svima želim lep provod i dobro raspoloženje i verujem da će EkOlimpijada u Kanjiži doprineti negovanju olimpijskog duha kao i razvoju veština i znanja naše dece.“
„Danas možemo zajedno da se igramo, da učimo o životu i timskom radu. Ako budemo radili kao tim, siguran sam da ćemo biti vrlo uspešni. Želim da se zahvalim našem partneru Olimpijskom komitetu Srbije i gradu Kanjiži što su danas sve ovako dobro organizovali“, rekao je Rajan Rolands, savetnik za odnose sa javnošću Ambasade SAD u Srbiji.
Nataša Janković, direktorka Fonda sporta i olimpizma, pozdravila je sve prisutne ispred Olimpijskog komiteta Srbije i poželela im da uživaju i nauče nešto novo danas: „Zahvaljujem se gradu Kanjiži i Ambasadi SAD u Srbiji što su nas podržali u ovom projektu, a vama deco želim lep dan, da se lepo družimo i naučimo nešto novo o zaštiti životne sredine kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti.“
Glavna tema ovogodišnje EkOlimpijade je zaštita zelenila, pa je u Kanjiži posađeno pet stabala koja simbolizuju pet olimpijskih krugova i pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma.
Projekat „EkOlimpijada“ se realizuje u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji i Top partnerom Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanijom Coca-Cola, koja je ekskluzivni partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima „Olimpijski čas“, „EkOlimpijada“ i „Sportski izazov“ do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016.

Povezana vest:  Rukovodstvo Olimpijskih Igara istražuje prazna mesta