OKS novi logoOlimpijski park u Bezdanu
 
Bezdan kod Sombora uskoro dobija Olimpijski park. Naime, iz Bezdana je sedam naših sportista koji su učestvovali na Olimpijskim igrama, a među njima i rukometaš, Dalibor Čutura koji je sa nacionalnom selekcijom Srbije učestvovao na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Savet Mesne zajednice Bezdana u oktobru prošle godine odlučio je da se ukaže na ovaj veliki uspeh meštana, da im se zahvale na trudu i požrtvovanosti time što će dobiti svoj park, te da i budućim pokolenjima ukažu na pozitivne uzore sa nadom da će ih slediti, i da će se jednog dana i njihova imena naći na istoj tabli koja će dobiti centralno mesto u novom Parku Olimpijaca.
Svečano otvaranje Olimpijskog parka u Bezdanu biće u ponedeljak, 12. januara 2015. godine od 12 sati, a u parku će tada biti otkrivena spomen tabla sa imenima dosadašnjih učesnika Olimpijskih igara, a biće ostavljeno i mesto na tabli da mogu da se upišu i neka buduća imena.
Bezdan do sada broji sedam učesnika Olimpijskih igara: Jožef Holpert  (1998. Seul rukomet, III mesto), Antonia Horvat Panda (2012. London, kajak), Renata Kubik (2012. London, kajak), Antonija Nađ (2012. London, kajak), Marta Tibor (2012. London, kajak), Ervin Holpert (2012. London, kajak), i Dalibor Čutura (2012. London, rukomet).
„Bezdan je malo mesto, od 7 000 stanovnika, a opet može da se pohvali velikim brojem olimpijaca i uspešnih sportista. Zajedno sa bratom Davorom upravo u Bezdanu počeo sam da treniram rukomet, u RK Grafičar“, istakao je Dalibor Čutura, rukometni reprezentativac Srbije, koji je sa nacionalnom selekcijom učestvovao na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i iste godine osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u rukometu koje je odgržano u Srbiji.
Povezana vest:  Udovičić: Veća podrška paraolimpijcima