vanja udovicic mos

Udovičić: Moramo sportistima da obezbedimo uslove

Olimpijski komitet Srbije obeležio je danas 105 godina postojanja, a ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je tom prilikom rekao da je cilj njegovog resora u ovoj godini da se sportistima obezbede što bolji uslovi. 
-U predolimpijskoj godini naša pažnja će u velikoj meri biti usmerena na pomoć sportistima da se što bolje pripreme i da se što veći broj njih izbori za olimpijsku normu – rekao je Udovičić. 
Udovičić je poručio da je Olimpijski komitet Srbije ključni partner Ministarstva omladine i sporta u postizanju nacionalnih ciljeva u vrhunskom sportu. 
-Od osnivanja srpskog olimpijskog pokreta pre 105 godina do danas, naši sportisti služili su kao primer olimpijskih vrednosti koje nisu vezane samo za vrhunska sportska dostignuća, već su usmerene ka boljem i plemenitijem svetu u svakom smislu – rekao je Udovičić.
Prema njegovim rečima, dobar test pred OI u Riju biće učešće srpskih takmičara na predstojećim prvim Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu. 
-Zadovoljni smo činjenicom da trenutno 79 srpskih sportista iz 13 sportova ispunjava kvalifikacione kriterijume međunarodnih federacija. Taj broj može biti i veći, imajući u vidu da ima još sportista sa šansom da se kvalifikuju – rekao je Udovičić. 

Povezana vest:  OI 2016, Nadal i Del Potro u četvrtfinalu