borkovic feb 2015

Borković: Cilj je uvek isti – da budem najbrži što mogu

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković poručio je danas da će u novoj sezoni WTCC šampionata pokušati da napravi korak iskorak u odnosu na prethodnu-debitantsku, ali da je cilj uvek isti – voziti najbrže moguće.
Borković je prošle godine vozeći Ševrolet za Kampos rejsing tim u generalnom plasmanu zauzeo 14. mesto sa osvojenim 41 bodom, a u novom šampionatu, sa novim vozilom Hondom Sivikom i novim Protim rejsingom, kako je naveo, bilo bi sjajno ući u Top 10.
-Cilj je uvek isti, da budeš najbrži što možeš. Konkurencija je izuzetno jaka, nikad ne znaš šta je dovoljno za nešto i nema prostora za taktiziranje. Kad si za volanom gledaš da budeš na maksimumu, istina, tako se i najlakše prave greške, ali dobro. Svi žele da budu među tri, na podijumu, što je uvek fenomenalno – rekao je Boković na konferenciji za medije u Beogradu.
Njegov specijalni gost u glavnom gradu Srbije bio je Mađar Norbert Mikelic, prošle sezone četvrtoplasirani u WTCC šampionatu.
-Drugi put sam u Srbiji, a prvi put u Beogradu. Osećam se sjajno, u društvu sam prijatelja i uveren sam da će Dušan naredne sezone biti još bolji nego prošle. Video sam njegov talenat, sjajno je vozio, pogotovo u drugom delu sezone i uživaću u takmičenju sa njim – istakao je Mikelic.
Borković, koji je prošle sezone najveći uspeh ostvario na legendarnoj stazi u Suzuki kada je bio drugi, priznao je da ima dosta problema sa finansijama, a posebno sa sedištem u novom automobilu. 
-Finansije su uvek problem, ali šta da se radi? Sport je takav, najskuplji mogući, a kriza je. Što se tiče sedišta imam ozbiljne poteškoće, teško je promeniti poziciju, a sadašnja mi ne odgovara. Trpim bolove, trne mi noga, pa ćemop videti. Ako FIA dozvoli promenu pozicije, onda će to moći tek od treće trke – poručio ej Borković.
Novi WTCC šampionat počinje 7. marta u Argentini, a poslednja od 12 trka voziće se 22. novembra u Kataru.

Povezana vest:  FORMULA 1, NEKADAŠNJI VOZAČ OPTUŽIO MARKA VEBERA