Tim Srbije u basketu 3x3 Zdero Savic Domovic Bulut

BASKETAŠI SRBIJE OBIŠLI BORILIŠTA ZA PRVE EVROPSKE IGRE

 

Ambasadori prvih Evropskih igara koje će se održati ovog juna u prestonici Azerbejdžana, članovi Tima Srbije Marko Savić, Dušan Domović Bulut i Marko Ždero boravili su u Bakuu, gde su imali prilike da obiđu borilišta i uvere se kako napreduju pripreme za prvo evropsko multisportsko takmičenje za seniore. 

Naši basketaši u glavnom gradu Azerbejdžana trijumfovali su na međunarodnom prijateljskom turniru, a posetu su iskoristili da obiđu i selo gde će biti smešteni svi sportisti tokom takmičenja.

Povezana vest:  OI 2012, Iranci protestuju zbog loga OI u Londonu 2012.

Dušan Domović Bulut rekao je da je veliki motiv predstavljati svoju zemlju na prvom izdanju novog takmičenja: “To će biti prve Evropske igre u istoriji, a mi ćemo se potruditi da postanemo šampioni u basketu 3×3 i time se upišemo u istoriju. Ja sam zaista počastvovan što ću predstavljati Srbiju u Bakuu.”

“Mislim da je Baku fenomenalan grad i, na osnovu onoga što sam video, objekti za Evropske igre su prvoklasni. Čuo sam da ljudi u Azerbejdžanu mnogo vole sport, a u gradu se oseća veliko uzbuđenje kako se Igre bliže. Veoma smo ponosni što ćemo imati priliku da se takmičimo pred takvom publikom i učestvujemo na prvim Evropskim igrama u istoriji”, rekao je Marko Savić.

Povezana vest:  OI 2016, Ićo osvojila zlato i ušla u istoriju olimpijskog rvanja

Marko Ždero je istakao da je za naš tim vrlo značajno to što su imali prilike da se na licu mesta upoznaju sa uslovima koji ih očekuju u junu: “Ja sam zaista zadovoljan što smo bili u mogućnosti da dođemo u Baku i upoznamo se sa okruženjem u kom ćemo se takmičiti. Evropske igre su za nas najvažnije takmičenje ove godine, tako da nam ovo mnogo znači jer ulazimo u završnu fazu priprema.”

Povezana vest:  Maljković izneo tri principa pomoću kojih će voditi OKS

Marko Ždero i Marko Savić bili su deo Tima Srbije koji je 2012. godine osvojio Svetsko prvenstvo u basketu 3×3, a Dušan Domović Bulut učestvovao je sa njima u osvajanju srebrne medalje 2014. godine.