vaterpolo EI Baku 2015EI 2015
Vaterpolisti drugi u grupi, u osminifinala protivnik Rumunija
 
– Muška vaterpolo reprezentacija Srbije bila ja danas nadmoćna u bazenu i ubedljivo trijmfovala protiv selekcije Malte. Rezultat je bio 18:3, a najefikasniji u Timu Srbije, sa po tri postignuta pogotka bili su Dragoljub Rogač, Jasmin Kolašinac i Marko Janković.
Sa ovom pobedom naši vaterpolisti završili su grupnu fazu takmičenja na drugoj poziciji, pa će se sutra u osmini finala sastati sa selekcijom Rumunije koja je trećeplasirana ekipa u grupi B. Početak meča zakazan je za 19.45 po lokalnom vremenu (16.45 vreme u Srbiji).
„Dobro smo započeli takmičenje, sa Slovačkom je išlo sve po planu. Sa Španjiom smo bili neefikasni, igrali smo dobru odbranu, ali nismo uspeli na vreme da se odvojimo za šta smo kasnije i kažnjeni. Izgubili smo u poslednjoj sekundi. Plan je bio da budemo prvi u grupi, igrali bismo utakmicu manje, ali sad šta je tu je, glava gore pred nama je selekcija Rumunije. Idemo na pobedu i na četvrtfinale,“ rekao je trener momaka Zoran Milenković.
Ženska vapetolo selekcija nije uspela da se izbori za pobedu protiv selekcije Francuske. Iako su Francuskinje već početkom druge četvrtine imale prednsot od tri gola, naše devojke su u treću četvrtinu ušle sa nerešenim rezultatom.   Još u dva navrata su dolazile do izjednačenja, ali ne i vođstva. Na kraju su protivnice trijumfovale sa dva gola razlike.
Za našu selekciju po dva gola postigle su Rudić Teodora, Lara Luka i Novaković Nađa. Najefikasnije kod Francuskinja bile su Le Roux Morgane sa 4 i Sacre Adeline sa 3 gola.
Na kraju grupne faze takmičenja naše devojke nalaze se na poslednjoj poziciji, pa će za konačan plasman razigravati sa rerezentacijom Izraela koja je zauzela 6. mesto u grupi A.
Povezana vest:  Srpski olimpijci ponosni zbog učešća na OI