Aleksandar Kukolj i Kristijan Tot

EI 2015 BAKU
Aleksandar Kukolj zaustavljen u repasažu

Džudista Aleksandar Kukolj nije uspeo da dođe do borbe za bronzano odličje u kategoriji do 90kg, na Evropskim igrama u Bakuu, jer je u repasažu poražen od Grka Ilijasa Ilijadisa, aktuelnog svetskog šamiona. Aleksandar je poražen na kaznu viška, iako je u samom finišu napravio juko koji je glavni sudija poništio.
-Izgubio sam na kaznu viška. Na kraju sam pokušao da ga bacim i uspeo sam, ali nisam siguran da li je bio juko. Ustao sam i video poen, kontrola mi je dosudila juko, ali je glavni sudija povukla taj poen. Ne znam šta se desilo, ne volim da se pozivam na sudske odluke, ali bih voleo da pogledam snimak ‘ rekao je Aleksandar Kukolj po završetku borbe.
U borbi za polufinale Kukolja je zaustavio aktuelni vicešampion sveta Mađar Kristijan Tot pobedivši ga na ipon. Do četvrtfinala Kukolj je stigao pobedivši na ipon Ukrajinca Nhabali Quedjau i prethodno takođe na ipon takmičara iz Estonije Mermeljuk Aleksandra.
U kategoriji preko 100kg Božidar Božinić pobedio je u prvoj borbi džudistu iz Turske Serbest Buraka na ipon, ali nije uspeo da se plasira u četvrtfinale jer je u narednoj borbi poražen od Rusa Renat Saidova. Ni Dmitri Gerasimneko nije uspeo da se plasira u četvrtfinale u kategoriji do 90kg. U prvoj borbi bio je bolji i na ipon dobio Klamert Davida iz Češke dok je u narednoj borbi na ipon poražen od džudiste iz Gruzije Gvinašvili Beka. Stefan Jurišić poražen je u prvoj borbi u kategoriji do 100kg od Italijana Domenika Di Guida.

Povezana vest:  Milano i Torino žele zajedno da organizuju Zimske olimpijske igre