Olimpijsko selo u Tbilisiju 1

Sportisti Srbije spremni za početak takmičenja, sutra otvaranje XIII Letnjeg EYOF-a

Tim Srbije doputovao je prethodne noći u prestonicu Gruzije, Tbilisi gde će se od 26. jula do 1. avgusta održati XIII letnji Evropski olimpijski festival mladih (EYOF).

Prva dva dana boravka u Tbilisiju naši sportisti iskoristiće da obave prve treninge i da se upoznaju sa objektima na kojima će se takmičiti. Prvi takmičarski dan je u ponedeljak 27. jula kada će na borilišta izaći, atletičari, plivači, košarkaši i muška i ženska odbojkaška reprezentacija.

Povezana vest:  Tokio kandidat za Letnju olimpijadu 2020. godine

-Tim Srbije je stigao u Tbilisi, a sportisti su već danas krenuli sa treninzima. Dobra je atmosfera u timu što je važno i svi sa nestrpljenjem čekamo početak takmičenja. Organizatori su uložili veliki trud i nastoje da nam izađu u suret sa svime što nam je potrebno – rekao je Damir Štajner, šef misije tima Srbije u Tbilisiju.
Sutra je za 20 časova (18h po srednjeevropskom vremenu) na stadionu Lokomotive, zakazana svečana ceremonija otvaranja EYOF-a.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Vukićević: Jedva čekam da nastupim na ZOI

Srbija će na XIII letnjem EYOF-u imati predstavljati 62 sportista, u pet individualnih sportova: plivanju, atletici, gimnastici, džudou i biciklizmu, kao i mušku i žensku odbojkašku selekciju i mušku košarkašku reprezentaciju. Na programu takmičenja nalaze se još dva sporta u kojima Srbija ovog puta neće imati predstavnike, a u pitanju su tenis i rukomet.