olivera moldovan jagodina

KAJAKAŠICA OLIVERA MOLDOVAN DRUŽILA SE SA UČESNICIMA EKOLIMPIJADE U JAGODINI

 

U selu Ribare, u O.Š. ”Ljubiša Urošević”, Olivera je sa osnovcima posadila pet stabala i simbolično otvorila “Olimpijsku aleju”. Ovih pet stabala predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Coca-Cola je poklonila školi komplet lopti sa ciljem da podstakne mlade da se bave sportom i da žive zdravo.

Učesnici EkOlimpijade posebno su se obradovali što su imali priliku da upozanaju kajakašicu Oliveru Moldovan koja se sprema za svoje drugo učešće na Olimpijskim igrama. „Počastvovana sam što sam danas ovde sa vama i što predstavljam Olimpijski tim Srbije. Danas ćete se igrati i družiti, ali i ćete i naučiti neke korisne i lepe stvari. Sigurna sam da je među vama mnogo pametne, vredne i uporne dece koja vole sport i koja će nekad u budućnosti predstavljati nešu zemlju na Olimpijskim igrama,“ rekla je Olivera Moldovan.

Povezana vest:  OI LONDON 2012, Ograničenje letova za vreme OI 2012.

Zoran Gligorijević, direktor sportskog saveza Jagodine pozdravio je sve učesnike na otvaranju Ekolimpijade: „Imam veliku čast da vas pozdravim u ime sportskog saveza Jagodine i da vam poželim da uživate u današnjem događaju. Jagodina čini napore da bude grad sporta i drago nam je da je Olimpijski komitet Srbije to prepoznao i što je baš Jagodina izabrana za ovako lep događaj kojim se promoviše olimpizam i ekologija. Želim vam da ovo bude vaš prvi sportski korak, a da posle ovoga dugo, dugo ostanete u sportu.“ Gospodin Gligorijević je zahvalio Oliveri Moldovan što je posetila Jagodinu i pozvao svu decu učesnike Ekolimpijade, da naredne godine navijaju za Oliveru, da na Olimpijskim igrama u Riju osvoji neku od medalja.

Povezana vest:  Većina Novežana sada protiv organizovanja ZOI 2022.

U sportsko-ekološkoj radionici „EkOlimpijsko igralište“, zajedno sa osnovcima učestvovao je i Olivera Moldovan. Posebna pažnja posvećena je očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti. Glavna tema bila je uređenje školskog dvorišta kroz podizanje svesti mladih o reciklaži i separaciji otpada, a kompanija “Sekopak” donirala je kante za reciklažu, a zaposleni iz ove kompanije učestovali su u radionicama i učili decu kako se odvaja otpad.

Povezana vest:  Anja Iilić 68. u sprintu, sutra svečana ceremonija zatvaranja XII Zimskog EYOF-a

Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola partner je Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.