Obelezen Svetski dan kafe u Maxiju 2

Obeležen Svetski dan kafe u Maxiju

Priprema domaće kafe u užarenom pesku, posluženje najkvalitetnijeg Doncafé Professional espressa, kao i uživanje u malim umetničkim delima napravljenim na peni kafe, samo su deo proslave koja je upriličena povodom Svetskog dana kafe u prijatnom ambijentu Maxi supermarketa Alonso. Zahvaljujući saradnji kompanija Delhaize Serbia (Delez Srbija) i Strauss Adriatic kupci su sve do večernjih časova imali priliku da uživaju u čarobnim ukusima kafe, koje je posebno za njih pripremao Doncafé barista.
„U svetu se konzumira oko 500 milijardi šoljica kafe godišnje a u Srbiji tom globalnom trendu svakodnevno doprinosi više od pet miliona ljubitelja kafe. U našoj zemlji se popije 985,5 šoljica kafe godišnje po stanovniku – od toga svaka treća šoljica dolazi iz naše fabrike, kao jednog od najvećih proizvođača kafe u Srbiji. Kafa na našem podbneblju snažno simbolizuje zajedništvo, toplinu doma i srdačno gostoprimstvo, po čemu smo poznati a sve više na značaju dobijaju kafeterije, kakva je i Café Doncafé a prisutan je i sve veći trend kafe za poneti“ – izjavila je Zorica Đorđević, tehnolog u proizvodnji kompanije Strauss Adriatic.

Povezana vest:  156 studenata 12 univerziteta u Srbiji ušlo u drugi krug selekcije pete, jubilarne generacije Coca-Cola talenata