Aleksa Bobar bronzana medalja 001
EYOF 2015
Aleksa Bobar stigao do bronze na 100m slobodno
 
Plivač Aleksa Bobar osvojio je bronzanu medalju u disciplini 100m slobodno. On je finalu trku islivao za 51.60 i tako popravio za 46 stotinki popravio svoj lični rekord, koji je isplivao prethodnog dana kada je i u kvalifikacijama i u polufinalu imao vreme 52.06.
„Još uvek ne verujem. Iskreno se nisam ovome nadao, nestvarno mi je sve, ali sam mnogo srećan. Popravio sam svoje vreme za skoro pola sekunde u odnosu na juče uveče. Činjenica dam osvojio medalju na EYOF-u za Srbiju i za moj narod mi mnogo znači,“ rekao je Aleksa Bobar.
„Ovo je veliki uspeh srpskog plivanja i prva medalja za plivanje na EYOF-u od 2009. kada je Velimir Stjepanović bio u Tampereu. Aleksa je isplivao lični rekord u kvalifikacijama i ponovio isto vreme u polufinalu. Analizirali smo te dve trke i zajedno spremili taktiku za finalnu trku. Znao sam da može da spusti vreme ispod 5 sekunde jer je iu trci na 50m slobodno bio brz, ali je na iznenađenje svh nas vreme koje je isplivao mnogo ispod 52.00. Veoma sam zadovoljan,“ rekao je Marko Đurović, selektor kadetske reprezentacije.
Zlatnu medalju osvojio je takmičar iz Moldavije Sancov Alexei sa vremenom 50.90, a srebrnu Holanđanin Korstanje Nils sa vremenom 50.97.
Povezana vest:  Evropske igre - Baku 2015 najavljuje srpske igrače 3x3 košarke kao ambasadore