OKS novi logo

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA OKS ZAKAZANA ZA 1. APRIL

Na sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije za 1. april je zakazana redovna godišnja Skupština OKS, koja će se održati u Vrnjačkoj Banji.

Na poziv lokalne samouprave, a u skladu sa nastojanjima Olimpijskog komiteta Srbije, da kada je to moguće sednice Skupštine organizuje van Beograda, članovi Skupštine OKS biće ovog puta gosti Vrnjačke Banje.

Povezana vest:  Mandićeva nosi zastavu Srbije na otvaranju Evropskih igara

Izvršni odbor je na današnjoj sednici usvojio predlog Izveštaja o radu i predlog finansijskog izveštaja za 2015-u, kao i predloge finansijskog plana i plana rada za 2016-u koji će biti upućeni na usvajanje Skupštini Olimpijskog komiteta.

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije usvojio je i ažuriranu listu kategorisanih sportista u olimpijskom programu Rio 2016. Plasmanom na 5. mesto na Evropskom prvenstvu održanom u Rigi, kategorizacijom je prepoznat rvač Kristijan Fris.

Povezana vest:  Kazahstanski dizač tegova ostao bez olimpijskih medalja

Šef Misije Tima Srbije na II Zimskim olimpijskim igrama mladih koje su održane u norveškom Lilehameru, Damir Šajner, podneo je izveštaj Izvršnom odboru. Prema oceni Šefa Misije rezultati koje su ostvarili takmičari Srbije bili su u granicama očekivanog. Blagi rezultatski pomak u tehničkoj disciplini slalom ostvario je Rašo Jevremović koji je u konačnom plasmanu ove discipline ostvario 22. mesto u konkurenciji 63 takmičara.

Povezana vest:  Konkurs za maskotu Olimpijskog tima Srbije produžen do 11. marta