U susret predstojećim Olimpijskim igrama u Riju, u Muzeju jugoslovenske kinoteke premijerno je prikazana Olimpijska kolekcija tima Srbije. Reviju je organizovao brend 4F, evropski sportski brend koji se dinamično širi, zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije. Specijali gosti na modnoj pisti bile su predstavnice Olimpijskog tima Srbije, evropske šampionke, košarkašice Dajana Butulija i Tamara Radočaj, kao i džudista Aleksandar Kukolj.

Olimpijsku kolekciju tima Srbije kreierao je 4F dizajnerski tim od dvadesetak ljudi, uključujući grafičke dizajnere i stručnjake za modnu industriju, u konsultaciji sa Olimpijskim komitetom Srbije. Čitava kolekcija bazirana je na nacionalnim motivima i bojama, u skladu sa najnovijim modnim trendovima i tehnologijama, i sastoji se od tri linije: paradne uniforme za ceremoniju otvaranja, opreme za trening i opreme za slobodno vreme. Kolekcija je upotpunjena velikim brojem dodataka, uključujući patike, naočare za sunce, kape, torbe i rančeve.

Povezana vest:  OI 2012, Robi Viliams otkazao nastup na ceremoniji zatvaranja OI

Povodom zvaničnog predstavljanja Olimpijske kolekcije tima Srbije, g. Žarko Paspalj, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, izjavio je:

-Želeo bih da se zahvalim svima što su nam se pridružili danas ovim specijalnim povodom.U ime Olimpijskog tima Srbije i svoje lično ime, želim da se zahvalim našem partneru, brendu 4F, bez koga ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Njihova podrška, stručnost i predan rad rezultirali su ovom izvanrednom kolekcijom na koju smo veoma ponosni. Naši olimpijci će nositi opremu vrhunskog kvaliteta i dizajna i verujem da će se u njoj sjajno osećati. Svim našim olimpijcima želim puno uspeha u Riju, a siguran sam da će brend 4F u Brazilu promovisati na najbolji mogući način – sa pobedničkih postolja.

Povezana vest:  Addiko banka nastavlja da podržava atletičare paraolimpijce

Olimpijska kolekcija tima Srbije napravljena je korišćenjem kvalitetnih materijala i najnaprednijih sportskih tehnologija, kao što su trakom prošiveni šavovi, lasersko sečenje, mrežasti umeci, vodootporni rajsferšlusi i trakom prikriveni šavovi. Kolekcija se sastoji od kompleta odeće za trening i odeće za ceremonije i slobodno vreme, i uključuje 80 ženskih i 23 muških kompleta za sportiste i trenere. Svaki komplet ima 30 komada odeće, 3 para obuće i 15 dodataka. Kolekcija se sastoji od 74 kombinacija boja i dezena, a njene osnovne boje inspirisane su srpskom nacionalnom zastavom, koristeći vatrenu crvenu, intenzivno plavu i čisto belu boju.

  1. Igor Klaja, direktor OTCF, poljske kompanije u čijem je vlasništvu brend 4F, rekao je:
Povezana vest:  Bah zatražio sastanak s Meklarenom

-Olimpijska kolekcija tima Srbije rezultat je osamnaestomesečnog rada i čast nam je i zadovoljstvo da je konačno predstavimo srpskoj javnosti. Modna revija Olimpijske kolekcije samo je početak naše zajedničke olimpijske avanture, koju ćemo sa zadovoljstvom iskusiti zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije i srpskim olimpijcima. Odabrali smo da dođemo u Srbiju zato što smo prepoznali potencijale tržišta, a verujemo da će Srbi ceniti kvalitet 4F proizvoda.

Olimpijska kolekcija tima Srbije biće dostupna u određenim Đak radnjama u okviru 4F kutaka, zajedno sa 4F maloprodajnom kolekcijom.

Pored Olimpijskih igara u Riju, brend 4F takođe će biti zvanična oprema srpskih olimpijaca na Zimskim olimpijskim igrama u Pjong Čangu 2018. godine.