Šef misije olimpijskog tima Srbije Damir Štajner otputovaće danas sa saradnicima u Rio De Žaneiro, gde će u narednih mesec dana imati zadatak da dočeka i obezbedi uslove sportistima

-Zadatak je da budemo dobar i kvalitetan servis svim našim sportistima, što smo se trudili da budemo i u prethodne četiri godine. To uvek može bolje, ali mislim da sportisti mogu da budu zadovoljni, a potrudićemo se da tako ostane i u narednih mesec dana, kada treba da dodje kruna svega što smo radili u prethodne četiri godine – rekao je Štajner novinarima pred put.

Štajner će sa svojim zamenikom, kao i delom lekarskog osoblja otputovati letom preko Dubaija za Rio, gde će po dolasku u nedelju uveče imati seriju tehničkih sastanaka sa organizatorima oko detalja vezanih za dolazak i boravak srpskih sportista, trasport, treninge, kao i ostalih logističkih stvari.

Povezana vest:  Veličković: Ostanak u Partizanu je najnormalnija odluka

Šef misije je ocenio da je atmosfera u timu izuzetno dobra.

-To će doprineti da tim Srbije živi kao jedan organizam narednih mesec dana u Olimpijskom selu. Želim svima puno sreće i radujem se što ću moći sve da sačekam i da se družimo – kazao je Štajner i dodao da bez podrške i bliske saradnje sa svim sportskim savezima ne bi bilo moguće pripremiti „logistički zahtevan poduhvat“.

Prvu ekspediciju za Rio ispratili su potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj i generalni sekretar Djordje Višacki, koji su ocenili da se mnogo i dobro radilo tokom četvorogodišnje pripreme za Igre u Riju.

Paspalj je istakao da je siguran da je srpski tim spreman za najveće takmičenje koje postoji.

Povezana vest:  Olimpijci zahvalili građanima na dočeku i podršci

-Ostvarivanje norme je veliki uspeh za svakoga ko je to uspeo. Čestitam svima ponaosob, kako i ionima koji su pomagali. Svima želim puno zdravlja, a siguran sam da će svako od sportista uraditi sve što može da pruži najbolje i kada bude trebalo bude i najbolji – rekao je Paspalj.

Višacki je naveo da je ponosan što je deo olimpijskog procesa

-Ponosan sam što sam deo ovog procesa i što smo kao mala zemlja došli u poziciju da imamo kvalitetan i respektabilan tim za Olimpijske igre. Sam plasman Srbije je sjajna stvar i svi treba da budemo ponosni na to. Očekivanja su najviša. Niko od nas ko je učestvovao u procesu, niti bilo ko iz naroda, može da ima više očekivanja od samih sportista koji su se za to spremali. Mi treba da ih podržimo – kazao je on.

Povezana vest:  Milojević: Bez kalkulacija u Surdulici, iako se bliži derbi

Višacki je poželeo sreću Štajneru i saradnicima koji će voditi tim Srbije tokom sledećih mesec dana i zahvalio im je na uloženoj energiji kako bi se sportisti osećali dobro i imali sve što je potrebno kada stignu u Rio.

Generalni sekretar OKS-a je dodao da će to biti izazov jer se Olimpijske igre prvi put održavaju u Južnoj Americi, ali da će sportisti imati sve što je potrebno i da neće biti problema, s obzirom na iskustvo i energiju ljudi koji čine misiju.

Olimpijske igre će se održati od 5. do 21. avgusta, a Srbiju će predstavljati 103 takmičara u 14 sportova.