Srpski biciklista Ivan Stević rekao je da je posle nekoliko stresnih dana maksimalno koncentrisan na sutrašnju drumsku trku na Oimpijskim igrama.

-Imao sam nekoliko stresnih dana zbog bicikla koji je kasnio. Sada je tu, mogu da se bacim na trening i drum, tako da sve ide svojim tokom. Trka će biti zanimljiva i nadam se da ćemo ostaviti pečat i naći svojih pet minuta. Sportska sreća će biti odlučujuća – rekao je Stević novinarima u Rio De Žaneiru.

Stević će sutra u 14.30 po srednjeevropskom vremenu učestvovati u drumskoj trci na Olimpijskim igrama.

Povezana vest:  NA EKOLIMPIJADI NA UBU SA UČESNICIMA SE DRUŽILA SA BICIKLISTKINJA JOVANA CRNOGORAC

Posebno je istakao stazu u Riju i njenu težinu.

-Rio je sam po sebi atraktivan, a pogotovo staza sama po sebi. Staza je preteška, malo su preterali sa brdima, ali niko me nije pitao. Ima mnogo vetra i to je ono što pravi pometnju u taktici. Najavljeno je sunčano vreme, bez kiše, što je dobro – kazao je Stević.

Povezana vest:  Polufinale ZOI Finska - Švedska i SAD - Kanada

On je naveo da u Riju ima veliku podršku ostalih srpskih sportista, za razliku od nekih prethodnih igara, posebno u Atini 2004. godine, kada je „bio mlad i niko nije znao za njega“.

-Ovo sada stvarno prija – dodao je.

Prema njegovim rečima, svake olimpijske igre nose novu priču i energiju.

-Razlikuje se sve, od kontinenta do kontinenta. I mi starimo, menjamo se sami. Atmosfera je odlična, svi su raspoloženi. Pozitivna energija je vidljiva, što je preduslov za bilo koji uspeh, a svako će dati maksimum – rekao je Stević.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Šuranji paraolimpijski šampion