Reprezentativka Srbije u odbojci Brankica Mihajlović rekla je da je njena ekipa u izuzetno teškoj grupi, ali da mora da prođe kroz to ako želi nešto veliko na Olimpijskim igrama.

-Konkurencija je jaka, grupa je izuzetno teška, ali ako želimo da napravimo nešto veliko, moramo da prođemo kroz sve to – rekla je Mihajlovićeva novinarima u Rio De Žaneiru.

Srbija će na Olimpijskim igrama igrati u Grupi B, zajedno sa Italijom, SAD, Kinom, Holandijom i Portorikom.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Li Đanžu osvojila zlato u brzom klizanju na 500 metara

-Mnogo smo se promenile, na sportskom i ličnom planu. Bolje igramo, u kontinuitetu beležimo značajne rezultate. Verujem da možemo da nastavimo u istom ritmu – kazala je Brankica Mihajlović.

Prvi protivnik srpskim odbojkašicama biće Italija.

-Italija je jedna od ekipa koja nije mnogo jaka u odnosu na SAD i Kinu, i bolje je što na početku igramo sa slabijim protivnikom, iako nije za potcenjivanje. Idemo iz utakmice u utakmicu, lagano – navela je Mihajlovićeva.

Povezana vest:  Zdelar bez direktnog plasmana u polufinale na 200 metara

Njena saigračica Milena Rašić rekla je da u ekipi vlada pozitivna trema.

-Uvek postoji pozitivna trema. Osećaj kada se uđe u Olimpijsko selo je takav da shvatite da treba da učestvujete na najvećem takmičenju na svetu. Spremne smo i nadam se najboljem – rekla je Milena Rašić.

Ona je kazala da je prva utakmica najvažnija i da je još rano govoriti o medalji.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, FIS zabranio Ivani Kovačević nastup u Sočiju

-Svaka ekipa ima medalju za cilj. Odbojka je takav sport da prvo treba da igramo sa jakim protivnicima u grupi, pa tek onda polufinale. Idemo korak po korak i naknadno ćemo pričati o medaljama. Prvi meč je ključan, a Italija nije nimalo lak protivnik – kazala je Rašićeva.

Utakmica između odbojkašica Srbije i Italije igraće se u noći između subote i nedelje, u 3.35 po srednjeevropskom vremenu.