Kao što je tim menadžer, Svetozar Gostojić i najavio pre odlaska u Makedoniju, naš takmičar, Bojan Gostojić se sa svetskog prvenstva u vazduhoplovnom modelarstvu za juniore vraća sa medaljom. Bojan je nastupao u klasi F1B (modeli na pogon gumom, tzv. gumenjaci), zajedno sa Urošem Zorićem koji je na svom prvom međunarodnom takmičenju osvojio 16. mesto u konkurenciji 33 takmičara.

Povezana vest:  BADMINTON, ZAVRŠENA SENIORSKA BALKANIJADA U BURGASU

„Takmičenje je tak danas privedeno kraju jer juče u regularnom delu posle dva flaj ofa nije bilo pobednika. Ovi mi je do sada najbolji rezultat u juniorskoj konkurenciji i veoma sam sretan plasmanom na drugo mesto svetskog prvenstva“, poručio je Bojan Gostojić iz Makedonije.

Bojan Gostojić je naš iskusan junior koji je i na prethodnim velikim međunarodnim takmičenjima ostvarivao uspeh. Na dva prethodna evropska prvenstva osvojio je bronzu, dok se sa prošlog svetskog prvenstva vratio sa osvojenim četvrtim mesto.

Povezana vest:  SKIJANJE SP, Slovenki Maze svetska titula u veleslalomu

Vremenski uslovi za takmičenje su bili veoma teški sa velikom turbulencijom i nisponim vazdušnim strujama, koja nažalost nisu mimoišla drugog člana ekipe, Uroša Zorića. Uroš je prepoznat kao takmičar sa velikim potencijalom koji je ove godine prvi put nastupio za reprezentaciju i ostvaruje sve bolje rezultate.