Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović rekao je da je „fenomenalno“ što je njegova ekipa pobedila Venecuelu na početku Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, a i njegovi saigrači takodje su bili zadovoljni igrom.

-Fenomenalno je što smo pobedili uopšte, i što smo sa još jednom pobedom obezbedili plasman u drugu rundu, ali treba gledati i poziciju u grupi. Sad nam sledi jako bitna utakmica sa Australijom, sa kojom vodimo borbu za drugo mesto. Sjajno smo odigrali večeras na obe strane terena i pohvalio bih sve momke – rekao je Bogdanović.

Australija je ranije danas pobedila Francusku sa 87:66.

Povezana vest:  OI LONDON 2012, Na OI u Londonu rigorozna doping kontrola

-Gledali smo Australiju. Dominantni su fizički i jaki, trče, odlično igraju. Biće jako nezgodni, dosta se kreću, nezgodan su protivnik – rekao je Bogdanović.

Nikola Jokić ocenio je da je utakmica bila sjajna, ali da je sledeći protivnik jako težak.

-Prva pobeda kao Srbija na Olimpijskim igrama, sjajna utakmica i sjajna uvertira za turnir. Imamo utakmicu već za dva dana protiv Australije, koja je demolirala, uništila Francusku i nije joj ostavila nikakve šanse. Igraju stvarno dobro, mnogo su jaki, čvrsti, imaju kvalitet. Mislim da su Australijanci iznenadili sve na Olimpijskim igrama, pa i nas. Imamo dva dana da se pripremimo za njih i nadamo se dobroj borbi – rekao je Jokić.

Povezana vest:  UNIVERZIJADA 2013, Srpski badminton tim doputovao na Univerzijadu u Kazanj

Nemanja Nedović pohvalio je pristup.

-Jako je bitno početi takmičenje pobedom. Imali smo jako dobar pristup danas. Sad što pre da zaboravimo ovu utakmicu i okrenemo se Australiji, koja je pokazala protiv Francuza da je jako dobra ekipa, sa mnogo NBA igrača i sigurno će biti mnogo teže nego danas – rekao je Nedović.

Povezana vest:  OI 2016, Pozitivan test u grčkom timu, neimenovani sportista napustio selo

On je priznao da je tim imao sreće sa protivnikom u prvom kolu.

-Imali smo malo sreće što smo igrali prvu utakmicu sa Venecuelom, bez potcenjivanja. Bilo je jako bitno da počnemo turnir sa ovakvom igrom, da osetimo loptu, osetimo halu – rekao je Nedović.

On je kazao da se Olimpijski turnir razlikuje od ostalih takmičenja.

-Drugačije je sve. Počev od atmosfere u selu. Uživamo svih dana. Jako je teško da se ekipa koncentriše na utakmice u Olimpijskom selu, ali koncentrisani smo i uživamo – rekao je Nedović.