Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je danas da je utakmica sa Venecuelom pokazala da se njegova ekipa dobro spremila za Olimpijske igre i da veruje da će nastaviti sa pobedama.

-Imam veliko poštovanje prema ekipi Venecuele, ali smo svakako bili bolji. Dobro smo se pripremili za ovoj turnir, fizički i mentalno, mislim da se to videlo od početka, da su momci pet minuta pred kraj odlično obavili posao. Bili smo spremni i da se ‘potučemo’ – rekao je Đorđević posle utakmice u Rio De Žaneiru.

Srbija je nedelju rano ujutro pobedila Venecuelu sa 86:62 u prvom kolu Grupe A na Olimpijskim igrama.

Povezana vest:  Head & shoulders i Majkl Felps zajedno za Olimpijske igre 2012 u Londonu

Selektor je naveo da se srpski košarkaši okreću narednom protivniku Australiji.

-Australija je jako ozbiljna ekipa sa NBA igračima, ima izuzetnu brzinu i eksplozivnost. Odigrali su sjajan meč protiv Francuske, na izuzetnom nivou. Njihova košarka je bazirana na toj snazi i atletici i istorijski su bili jako težak protivnik svima na Olimpijskim igrama. Uvek dolaze u najjačem sastavu na OI i stvarno su izuzetno spremni – kazao je on.

Povezana vest:  Peti krug olimpijske podrške VOJVOĐANSKA BANKA – ZVANIČNA BANKA OLIMPIJSKOG KOMITETA I NA PUTU ZA TOKIO 2020

Prema njegovim rečima, petorica australijskih NBA košarkaša igra na visokom nivou, a posebno je istakao plejmejkera Petija Milsa, za koga je kazao da je jedan od najboljih šutera na turniru, kao i centra Endrua Boguta, koji je „plejmejker na terenu i ima sjajnu viziju igre“.

Đorđević je dodao da Australija ima slabosti i da veruje u svoj tim.

Povezana vest:  Fetelu pol pozicija na VN Singapura

-Naravno da i oni imaju slabosti. Verujemo u sebe, sigurni smo u svoje kvalitete i kao i uvek idemo na pobedu. Siguran sam da ćemo drugoj utakmici pristupiti kao meču sa Venecuelom, iako će biti mnogo teže, tu nema govora – rekao je Đorđević.

Utakmica između košarkaša Srbije i Australije igraće se u ponedeljak od 19.15 po srednjeevropskom vremenu.