Srpski teniser Nenad Zimonjić rekao je danas da očekuje težak meč u drugom kolu olimpijskog turnira, ali se nada da će u paru s Novak Đokovićem uspeti da izbori plasman u narednom fazu.

Zimonjić i Đoković će se u drugom kolu sastati s boljim iz duela između domaćih tenisera Bruna Soareša i Marsela Mela i Tajlanđana Sončata i Sančaija Ratavatana.

-Brazilci su favoriti, gotovo sigurno će dobiti to prvo kolo. Biće težak meč, oni su Top 10 igrača u dublu, često igraju zajedno. Obojica su iskusni, ali ovo je veliko takmičenje i sigurno će biti pod pritiskom – ocenio je Zimonjić.

Povezana vest:  Uspeh srpskih paraolimpijaca u Hrvatskoj i Turskoj

Brazilci će imati veliku podršku svojih navijača, ali Zimonjić očekuje da će zbog Đokovića i sprski dubl imati glasnu podršku.

-Novak ima veliku podršku širom sveta, tako da verujem da ćemo i mi imati. Uvek je lepo igrati pred punim tribinama, pa makar navijali i protiv vas – dodao je on. Zimonjić je kazao da je izuzetno zadovoljan kako su Đoković i on igrali u prvom kolu protiv hrvatskog dubla Marina Čilića i Marina Draganje.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Nemici Fogt olimpijsko zlato u skijaškim skokovima

-Bila je sjajna atmosfera na terenu, zaista je fenomenalan osećaj biti deo tako nečega. Očekivali smo jako težak meč, ali ispostavilo se da smo odigrali skoro savršeno i dobili prilično lako. Držali smo meč pod kontrolom od samog početka i odigrali smo jako dobro u važnim momentima – rekao je Zimonjić.

On je kazao da je Đokoviću potrebno vreme da se navikne na dubl.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Srbe čeka pakao u "tepsiji"

-Sigurno je da Đokoviću nije lako, jer na dubl nije navikao. Potrebno mu je vreme da se oseća komforno na terenu. Ono u čemu sigurno može da bude dobar jesu servisi i riterni, a pozicioniranje na terenu i voleji na mreži će sigurno biti sve bolji i bolji. Svaki momenat koji smo mi zajedno proveli na terenu nam je značio. Nadam se da ćemo i sledeći meč odlično odigrati – kazao je Zimonjić.