Ženska košarkaška reprezentacija Srbije porazom je počela takmičenje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je večeras u neizvesnoj utakmici izgubila od Španije sa 65:59 (19:18, 12:13, 15:13, 19:15).

Srbiju je predvodila Jelena Milovanović sa 17 poena i pet skokova, Danijel Pejdž sa 14 poena i pet skokova, kao i Sonja Petrović sa 12 poena i osam skokova.

Povezana vest:  Tamaš Kajdoči osvojio srebrnu medalju u dizanju tegova na OI za mlade

Najefikasnija u timu Španije bila je Marta Šargaj sa 15 poena.

Srbija sutra igra protiv Kanade.

Srbija je dobro počela utakmicu, vodila je 13:4, ali je posle tajm-auta Španija zaigrala bolje i preokrenula rezultat, tako da je na prvi mali odmor otišla sa minimalnom prednošću od 19:18.

Do kraja prvog poluvremena igralo se koš za koš, sa mnogo grešaka na obe strane, a nijedna ekipa nije postigla trojku u prvih 20 minuta.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Hefl Riš odbranila olimpijsku titulu u superkombinaciji

Srbija je posle trojke Petrovićeve povratila vođstvo, 34:33, a onda su se ekipe smenjivale u vođstvu, da bi Španija u poslednjih 10 minuta ušla sa dva poena prednosti, 46:44.

Španija je u poslednjoj deonici igrala bolje i sigurnije i koristila je greške Srbije, tako da je vodila i sa šest poena razlike. Srbija je u poslednjem minutu prišla na 62:59, ali nije uspela da dođe do izjednačenja.

Povezana vest:  Protivnici OI u Budimpešti sakupili dovoljno potpisa za referendum