Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je zadovoljna zalaganjem svog tima u porazu protiv Španije na početku Olimpijskih igara, ali je istakla i da je bilo mnogo grešaka.

-Definitivno protiv Španije ne može da se igra sa ovoliko grešaka. Prva utakmica na turniru i već derbi. Ja sam zadovoljna zalaganjem. Ovo je prva utakmica, odmah smo dobili najvećeg kandidata za medalju uz SAD. Zadovoljna sam zalaganjem, pogotovo jer je prva utakmica na ovakvoj manifestaciji – rekla je Maljkovićeva novinarima u Rio de Žaneiru.

Povezana vest:  OI 2016, Srpski vaterpolisti: Napokon smo odigrali dobru utakmicu

Srbija je izgubila 59:65 u prvom kolu takmičenja, a sutra igra protiv Kanade.

-Svima su puna usta Kanade. Mi smo u pripremama za Svetsko prvenstvo 2014. igrale sa njima i gubile po 20 razlike. Njihove najbolje igračice igraju u Francuskoj i dobro ih poznajem. Nema nepoznanica, igraju na telo i koriste fizičku prednost koju imaju. Sve igračice su im kao naše Jelena Milovanović ili Sonja Petrović, te građe, te visine – rekla je Maljkovićeva.

Povezana vest:  Ruski olimpijski šampion u bobu suspendovan zbog dopinga

Selektorka je objasnila kako Kanada igra i šta njena ekipa mora da radi.

-Nenormalno su jake. Nemaju ništa posebno napadački ili odbrambeno, samo igraju na svoju snagu i tako mogu da pomute razum i koncentraciju protivniku, jer protiv njih je kao da igraš protiv muške ekipe. Kao mi u pripremama kad igramo protiv muških kadeta ili juniora, eto takav osećaj imamo kad igramo protiv Kanade. Sad treba zadržati koncentraciju jer nas čekaju krv, suze i znoj. Moraćemo da se pobijemo sutra – rekla je selektorka.

Povezana vest:  Sudanski olimpijac traži azil u Velikoj Britaniji