Srpske strelkinje Ivana Anđušić Maksimović i Andrea Arsović rekle su danas da se nadaju boljim rezultatima u njihovoj drugoj disciplini na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

-Spremna sam. Svi smo došli spremni. Sledi moja disciplina i radujem se. Daću maksimum, ostaviću srce na terenu i ako to bude dovoljno za medalju, svakako da ćemo se svi radovati – rekla je Anđušić Maksimović novinarima u Riju.

Anđušić Maksimović i Arsović će u četvrtak učestvovati u kvalifikacijama discipline malokalibarska puška 50 metara trostav.

Povezana vest:  Đoković i Španović najbolji sportisti u izboru OKS u 2015. godini

One su ranije podbacile na Olimpijskim igrama u Riju, pošto vazdušnom puškom nisu prošle kvalifikacije.

-Dala sam maksimum na vazdušnoj, ali to nije bio moj dan. Svi smo malo tužni, generalno u Riju, nismo očekivali ovakve rezultate. Ali, idemo dalje, svako gleda koliko može da doprinese – kazala je Ivana Anđušić Maksimović.

Povezana vest:  Makron promovisao Pariz za domaćina OI

Andrea Arsović je dodala da se nada odličnom rezultatu u kvalifikacijama.

Mnogo je hladnije, ali me to ne ometa da pružim maksimum. Bili smo vredni od Londona, iako nije bio najveći akcenat na malom kalibru

-Nadam se da ću imati odličan rezultat. Želim to da popravim u osnovnom delu, pa ako to bude bilo dovoljno za finale… – navela je ona.

Kako je rekla, žao joj je zbog loših rezultata srpskih sportista u Riju.

Povezana vest:  IV Nacionalni seminar „Žene i sport“

-Žao mi je zbog drugih sportista jer znam koliko sam uložila u sebe rada, truda, nespavanja i priprema. Tako su i oni. Od prvog dana nisam uspela da ostvarim ono koliko sam vredela ove sezone, tako da mi je još više žao – kazala je Andrea Arsović.

Kvalifikacije će početi u četvrtak u 14.00, dok je finale u 17.00.