Vaterpolo reprezentacija Srbije zabeležila je prvi poraz na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je danas izgubila od domaćina Brazila sa 6:5 (2:0, 1:3, 0:2, 2:1). Srbija posle tri kola ima dva nerešena rezultata poraz i sa samo dva boda zauzima peto mesto na tabeli Grupe A, iza Brazila, Grčke, Australije i Madjarske, a ispred Japana.

Povezana vest:  OKS dobija novo rukovodstvo 28. decembra

Srpski vaterpolisti će u sledećem kolu igrati protiv Australije, u subotu od 3.10 po srednjoevropskom vremenu.

Strelci za Srbiju bili su Slobodan Nikić, Filip Filipović, Dušan Mandić, Sava Randjelović i Stefan Mitrović. Dva gola za Brazil dao je Josip Vrlić, a po jedan Felipe Perone, Gustavo Gimaraes, Bernardo Gomes i Adrijan Bašes.

Srbija je dobro počela, za razliku od prethodne dve utakmice, i posle prve deonice vodila 2:0. Ipak, Brazil je tada napravio seriju 5:1 i u poslednju četvrtinu ušao sa dva gola prednosti.

Povezana vest:  Očekuje se 200.000 prijava za volontere na OI u Sočiju

Ekipa selektora Dejana Savića se nije predavala, iako je protiv sebe imala raspoloženog nekadašnjeg člana Slobodana Sora, koji sada brani za Brazil. Srbija je izjednačila i imala napad za vodjstvo, ali ga nije iskoristila.

Brazil je pred kraj imao napad, koji nije dobro organizovan, ali je ipak dobio peterac, koji je Gimaraes iskoristio i doneo domaćinu treću pobedu na Olimpijskim igrama.

Povezana vest:  ZOI J.KOREJA, Pjongčang će poštovati pravila MOK-a