Košarkaška reprezentativka Srbije Sonja Petrović ocenila je da su rezervne igračice dale ključan doprinos pobedi nad Kinom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, dok je Ana Dabović istakla da tim uvek igra najbolje kada je najpotrebnije.

-Nije moglo bez drame, ali to je to. Pokazali smo u pojedinim momentima igru koja nas je krasila u plej-ofu na Evropskom prvenstvu. To su ti momenti koje treba da imamo u glavi i da ih što češće ponavljamo – rekla je Petrovićeva novinarima posle meča.

Srbija je pobedila Kinu sa 80:72 i tako ostvarila prvi trijumf na Igrama.

-Volela bih da istaknem pre svega našu klupu i neke igrače uloga koje su danas obavile ogroman posao. Svi će pogledati brojke, videti moje i Anine poene, ali mislim da su ključne bile uloge Milice Dabović i Saše Čađo…Sara Krnjić je ušla na pet minuta i uradila svoj posao. To je ono što nama treba, one daju energiju svima, one i nosu ovu ekipu. Kad si vodeći igrač, lako ti je, imaš svu slobodu, a one su te koje iz prikrajka odrađuju ogroman posao, tako da mislim da su one danas iznele najveći posao iako to mnogi nisu primetili – rekla je Sonja Petrović.

Povezana vest:  Predsednik OKS primio delegaciju Ministarstva Odbrane i Vojske Srbije

Novinari su konstatovali da će ekipa večeras moći mirno da spava i da neće morati da proživljava utakmicu i razmišlja o greškama, posle čega se reprezentativka Srbije nasmejala.

-Dobro, opet ima da se ‘vrti’ par slika. Malo smo preterali na kraju. Protiv Kanade nas je omeo presing i htele smo danas to da smirimo i preterano smo smirivali, pa smo ušle u paniku tu. Najvažnije je da smo probile led i zabeležile tu prvu pobedu – rekla je Sonja Petrović.

Povezana vest:  Samsungova humanitarna akcija u duhu OI

Dabovićeva je istakla timsku igru.

-Pokazali smo, kao i uvek do sad, kad je najpotrebnije da igramo kao tim i damo sve od sebe i baš sam ponosna što smo odigrale najbolje kad je najpotrebnije. Možda smo bile pod stresom i pritiskom i onda smo se pred kraj malo opustile i pomislile ‘napokon pobeda’, a to sebi ne smemo da dozvoljavamo ubuduće – rekla je mlađa od sestara Dabović.

Povezana vest:  Petrović nosi zastavu na otvaranju ZOI

Ona je kazala da se nada da će ekipa sada moći uživo da gleda mušku reprezentaciju, a novinari su je obavestili da je selektorka dozvolila gledanje te utakmice, a možda i vaterpola posle.

-Super! Verujem u naše muškarce, a rekla sam i devojkama da je dobro što smo pobedile i malo zbog pozitivne energije, koja fali u našem selu. Nadam se da će od sada biti više pobeda. Trudimo se da gledamo naše sportiste od ujutru do uveče, a sad smo pobedile pa možemo uživo da ih gledamo, poludele smo već po sobama – rekla je Ana Dabović.