Darko_Zivanovic_sa_ucesnicima_EkOlimpijskih_igara_013

Darko Živanović i Srećko predvodili olimpijski karavan u Mladenovcu
 
Trinaeste po redu „EkOlimpijske igre“ održane su juče u Osnovnoj školi „Momčilo Živojinović“ u Mladenovcu. U okviru olimpijske tribine svoja očekivanja od Olimpijskih Igara u Londonu, đacima je preneo novi član Olimpijskog tima Srbije, atletičar Darko Živanović.
Učesnici „EkOlimpijskih igara“ su kroz četiri tematske celine kroz i igru i druženje naučili koje su osnovne olimpijske vrednosti, zašto je važno i dobro baviti se sportom. Naučili su kako se osnovni pojmovi iz oblasti olimpizma kažu na engleskom, a imali su i priliku da od Darka Živanovića sazanaju nešto više o maratonu.
Darko Živanović podelio je sa učesnicima „EkOlimpijskih igara“ svoje iskustvo stečeno kroz bavljenje sportom, odgovarao na dečija pitanja i pričao o tome koliko se žrtvovao, ali i šta je sve od sporta dobio. „Kao klinac sam često učestvovao na ovakvim manifestacijama i zato mi je veoma drago što Olimpijski komitet Srbije organizuje „EkOlimpijske igre“. Nadam se da ću deci približiti svoj sport, Olimpijske igre i olimpizam uopšte, a možda će neki od njih postati budući olimpijci.“
„Atletiku treniram tek šest godina. Maraton u Roterdamu bio je moj drugi maraton u karijeri i izuzetno mi je drago što sam tako brzo uspeo da ispunim normu za Olimpijske Igre. Najvažnije je da uvek dajete sve od sebe i da poštujete pravila fer pleja,“ poručio je đacima naš maratonac.
Školarci su se posebno obradovali druženju i slikanju sa Srećkom – maskotom i članom Olimpijskog tima Srbije, i obećali da će u Londonu navijati za Srećkove drugare iz Tima.
Kompanija Procter and Gamble, sponzor Olimpijskog komiteta Srbije, poklonila je ovom prilikom Osnovnoj školi „Momčilo Živojinović“ 5 bicikala i 10 fudbalskih lopti, a Vojvođanska banka, koja je već treću godinu partner Olimpijskog komiteta Srbije na programima olimpijskog obrazovanja nagradila je decu prikladnim poklonima.
Sledeće „EkOlimpijske igre“ održaće se 09. maja u Prijepolju.

 

Povezana vest:  MOK pozdravio odluku da se ne smanji budžet Londona 2012.