Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas od selekcije SAD sa 91:94 (15:27, 26:23, 21:22, 29:22) u utakmici četvrog kola Grupe A na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Srbija je tako upisala i treći poraz u Riju, dok su Amerikanci zadržali maksimalan učinak.

Izabranici Aleksandra Djordjevića u poslednjem kolu igraju protiv Kine za plasman u četvrtfinale.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Nikola Jokić sa 25 poena, dok su po 18 postigli Miroslav Raduljica i Miloš Teodosić. U pobedničkom timu najefikasniji je bio Kajri Irving sa 15 poena, Deanndre Džordan je dodao 13, a Pol Džordž 12 poena.

Povezana vest:  OI 2016, Kiparski dizač tegova isključen sa Igara zbog dopinga

Košarkaši Srbije su loše počeli utakmicu, pošto su prve poene postigli tek na isteku četvrtog minuta, dok su Amerikanci u tom periodu bili nepogrešivi i stekli prednost od 9:2. Prednost selekcije SAD je do kraja prve deonice rasla iz minuta u minut da bi u jednom momentu vodili i sa 23:5. Na prvi odmor se otišlo rezultatom 27:15.

Povezana vest:  OI 2016, Mo Farah odbranio zlato i na 5.000 metara

Srbija je u nastavku utakmice „jurila“ tu prednost Amerikanca i sustigla je u trećoj četvrtini. Košarkaši Srbije su sredinom treće deonice prišli na samo pet poena zaostatka, predvodjeni Jokićem, ali je „drim tim“ u poslednjih 10 minuta utakmice ušao sa devet poena prednosti.

Srbija je održavala korak sa Amerikancima i u poslednjoj četvrtini, da bi u samom finišu utakmice, posle poena Jokića i Teodosića, stigla na samo tri poena zaostatka. Amerikanci nisu iskoristili poslednji napad, pa su izabranici Aleksandra Djordjevića imali pet sekundi da izbore produžetak, ali Bogdan Bogdanović nije uspeo da pogodi trojku.

Povezana vest:  Klaudija Bokel dodatno pojačanje olimpijskog tima za Minhen 2018. u Beogradu