Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas Australiju sa 10:8 (2:2, 2:3, 2:1, 4:2) u utakmici četvrtog kola Grupe A na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i tako sačuvala šanse za plasman u četvrtfinale.

Srbija sada ima jednu pobedu, dva remija i jedan poraz i četvrta je na tabeli sa četiri boda. Izabranici Dejana Savića u poslednjem kolu igraju protiv Japana.

Povezana vest:  Ðoković: Izvinjavam se navijačima, telo mi je otkazalo

U selekciji Srbije po dva gola su postigli Andrija Prlainović, Slobodan Nikić i Milan Aleksić, a u strelce su se upisali i Filip Filipović, Nikola Jakšić, Miloš Čuk i Duško Pijetlović. Na drugoj strani, najbolji je bio Džon Koteril sa dva postignuta gola.

Vaterpolisti Srbije su se, kao i u prethodnim utakmicama, i u ovoj mučili u početku, ali su se u poslednjoj četvrtini „probudili“.

Povezana vest:  OI 2016, Milovanović ponosna; Maljković: Ispunile su zadatak

U poslednju deonicu ušlo se nerešenim rezultatom 6:6, a onda je Srbija zaigrala onako kako ume. Golovima Jakšića i Filipovića Srbija se „odlepila“ na dva gola prednosti, da bi Nikić, na kraju, svojim golom potvrdio pobedu „delfina“, prvu na Igrama u Riju.