Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je njegova ekipa današnjom pobedom nad Australijom „skinula“ pritisak sa sebe i dobila samopozdanje koje joj je nedostajalo u prethodnim utakmicama.

-Sigurno još jedan izuzetno težak meč. Znamo da su uvek mečevi sa Australijom ovakvi, ali ovo je bila specifična situacija gde pobednik ide dalje, dok poraženi ispada iz takmičenja. Sigurno da postoji pritisak koji smo nametnuli sami sebi pre svega, ali mislim da je ovom pobedom taj pritisak pao i da smo stekli samopouzdanje koje nismo imali od prve utakmice, tačnije od prvih minuta Olimpijskih igara i to je najbitnije – rekao je Savić novinarima U Rio de Žaneiru.

Vaterpolo reprezentacija Srbije upisala je prvu pobedu na Olimpijskim igrama u Riju, pošto je slavila protiv Australije sa 10:8 u utakmici četvrtog kola Grupe A.

Povezana vest:  Deca nagrađena na literarnom konkursu, na temu „Moj prvi sportski uspeh“, u poseti OKS

-U odbrani smo delovali superiorno, ali najbitnije je da je najzad proradio i napad – naveo je Savić.

Srbija je tako sačuvala šanse za plasman u četvrtfinale, a u poslednjem kolu igra protiv Japana.

-Očekuje nas uvek neugodni Japan… Šalu na stranu, treba da se napnemo i protiv njih – rekao je selektor Srbije.

Srpski vaterpolista Stefan Mitrović rekao je da je meč protiv Australije za njegovu ekipu bio kao finale.

Povezana vest:  Ministarka Alisa Marić čestitala Divcu reizbor na mesto predsednika OKS

-Napokon! Došli smo do te preko potrebne pobede. Za nas je ova utakmica bila kao finalna. Mislim da smo danas bili pravi mi i moramo da nastavimo da igramo. Teško je, ali 10:8 je i to je najbitnije – rekao je Mitrović novinarima u Rio de Žaneiru.

Novinare je zanimalo koliki je kamen pao sa ledja vaterpolista posle današnje pobede.

Povezana vest:  Unapređenje saradnje sa predstavnicima medija u susret Londonu 2012

-Ne znam koliki kamen… Glupost je što smo izgubili od Brazila i odigrali prve dve utakmice kako smo odigrali, ali sve ima svoje. Sada da se odmorimo i idemo dalje – rekao je Mitrović.