Nova olimpijska šampionka na 100 metara, atletičarka sa Jamajke Elani Tompson rekla je danas da nije znala kako da proslavi osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, dok je Šeli-En Frejzer-Prajs istakla da je važno to što zlato ostaje na Jamajci.

-Kada sam prešla cilj, pogledala oko sebe i videla da sam prva nisam baš znala kako da to proslavim. Jamajka ima mnogo talentovanih sprintera. Presrećna sam što sam postala olimpijska šampionka – rekla je Tompson.

Povezana vest:  Ivana Maksimović trči „Mediteransku trku"

Tompson je prošle noći osvojila zlatnu medalju na 100 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Ona je stazu pretrčala za 10,71 sekundu.

Srebrnu medalju osvojila je Amerikanka Tori Bouvi, a bronza je otišla u ruke dosadašnjoj olimpijskoj šampionki, Jamajčanki Šeli-En Frejzer-Prajs.

Frejzer-Prajs je bila najbrža u Londonu i Pekingu, ali to što sada nije osvojila zlato ne znači da se mnogo toga menja.

Povezana vest:  Osam kosovskih sportista na Olimpijadi u Riju

-Srećna sam što je Jamajka zadržala zlato – rekla je Frejzer-Prajs.

Ona se tokom cele godine mučila s povredama. Kako je rekla, trčati finale samo sat nakon polufinalne trke bilo je „previše za jednu noć“.

-Ugledam se na Šeli-En. Imala je tešku sezonu. Neverovatno je biti ovde zajedno s njom – rekla je Tompson.

Povezana vest:  ODRŽANE SEDME PO REDU „EKOLIMPIJSKE IGRE“, Bokser Aleksandar Drenovak đacima pokazao tri osnovna udarca u boksu