Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je plasman u četvrtfinale na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru veliki uspeh za njen tim, kao i da je Australija favorit u predstojećem duelu.

-Australija je druga na svetu prema svim merilima. Ogroman su favorit, znaju svi o kakvoj se ekipi radi. Želim da podsetim da je ovo istorijski uspeh za Srbiju i uspeh pre svega ove generacije koja se okupila pre neku godinu i koja radi sjajan posao. Imamo svoju šansu kao što smo imale i protiv Francuske na Evropskom prvenstvu – rekla je Maljkovićeva.

Povezana vest:  Godišnja Skupština OKS održana u Viminacijumu

Srbija je danas pobedila Senegal 95:88 i tako grupni deo takmičenja završila sa dve pobede i tri poraza i osvojile četvrto mesto u grupi. Australija je prvu fazu završila sa svih pet pobeda.

-Moramo da izvučemo pouke iz onoga što su Turska i Japan radile u utakmicama sa njima, a igrale su na jednu loptu sa Australijom. Moramo biti realni i reći da ovo jeste veliki uspeh za nas sada, uspeh koji će nam dati krila i adrenalina da napadnemo Austaliju kao što su naši muškarci napali SAD – rekla je Marina Maljković o protivniku u četvrtfinalu.

Povezana vest:  OI 2016, Stjepanović bez finala na 400 metara

Jelena Milovanović kazala je da je pobeda nad Senegalom bila teža nego što je ekipa očekivala.

-Bilo je nešto teže nego što smo očekivali. Kao tim nismo ispratile ono što je Marina tražila od nas. Pobedi se u zube ne gleda. Iz ovog meča moramo da izvučemo pouke i da se pripremimo za Australiju. One su svetska sila u košarci. Imaju igračice koje igraju ženski NBA i u najboljim klubovima u Evropi. Znamo da moramo da igamo 40 minuta da bismo njih pobedile, ali to je opet jedna utakmica i nikad se ne zna šta može da se desi – rekla je Milovanovićeva.

Povezana vest:  Katarina Lazović nosiće zastavu Srbije u defileu sportista na XIII letnjem Evropskom olimpijskom festivalu mladih

Iako rezultat protiv Australije niko ne može da garantuje, borbu može.

-Daćemo sve od sebe to obećavam. Ako bismo tu utakmicu prošle, mogle bismo da razmišljamo i o medalji. Ali, za sada razmišljamo samo o prvom koraku. Čeka nas 40 minuta u kojima moramo da ginemo jedna za drugu i da se potrudimo da ih pobedimo jer mislim da je moguće – rekla je Jelena Milovanović.