Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je njegov tim ispunio cilj plasmanom u četvrtfinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, dok je Nikola Jokić dodao da se bilo koji protivnik „neće lepo provesti“ u susretu sa timom.

-Ovo smo planirali i zacrtali kao prvi mali cilj, da izađemo iz grupe. Čeka nas utakmica u kojoj nema štedenja, nema kalkulacija. Grupa iz koje nam dolazi protivnik je izjednačena. Biće zanimljivo sutra. Kad bih počeo da se bavim kalkulacijama, glava bi me zabolela. A i ne razumem i ne bavim se. Spremni smo za svakog – rekao je Đorđević.

Srbija je danas pobedila Kinu sa 94:60, a selektor je pružio šansu svim igračima i ravnomerno je raspodelio minutažu.

-Momci su imali ozbiljan pristup i igra im je bila za svaku pohvalu. Bez obzira ko je bio protivnik, igrali su na pravi način, kao i sve utakmice do sada. Na početku su bili malo ‘pod ručnom’, ali to je sve mentalno. Energija je sačuvana, minutaža raspoređena – rekao je Đorđević.

Povezana vest:  GENERALNI SEKRETAR OKS ĐORĐE VIŠACKI IMENOVAN ZA ČLANA KOORDINACIONE KOMISIJE ZA LETNJI EYOF U ĐERU 2017. GODINE

Novinari su primetili da se razigrao, koji je propustio veći deo priprema zbog povrede.

-On se sam opteretio, a nema potrebe. Od Beograda se priča svakom da nije bitno da svakog od njih svakog trenutka pokaže koliko je veliki i dobar igrač. Svaka dobra lopta, pomoć, blokada, dodirnuta lopta…sve su to neke stvari koje od ekipe čine pobedničku i šampionsku. On i bilo ko ne treba da se opterećuje da mora da odigra svoje najbolje utakmice, već da se koncentrišemo da pobedimo sledeću – rekao je Đorđević.

Povezana vest:  ATLETIČAR EMIR BEKRIĆ I SKIJAŠ MARKO VUKIĆEVIĆ NA „EKOLIMPIJADI" U KRALJEVU

Srbija će sutra popodne imati trening oporavka, a onda je planirano da se izađe iz sela i ode na zajednički ručak.

Na opasku novinara da sa strane deluje kao da ekipe iz druge grupe guraju jedna drugu na Srbiju, Đorđević je odgovorio: „Velkom (Dobrodošli). Tu smo“.

-Veliko iznenađenje je meni ta grupa i ti rezultati, ali košarkaški turnir na ovim Olimpijskim igrama je izuzetno, izuzetno jak – kazao je selektor.

Jokić je bio zadovoljan utakmicom i da je timu trebala ovakva pobeda.

-Na početku je bila neka da li trema, adrenalin, nervoza, a posle smo se razigrali i zabavljali. Utakmica je bila sjajna i neću da kažem da je pobeda bila laka, ali nam je trebala jedna ovakva za dalje – rekao je Jokić.

Povezana vest:  Rog podržava ideju da kriket postane olimpijski sport

On je takođe kazao da nije pratio moguće rivale u četvrtfinalu.

-Ne znam stvarno. Ali je sigurno ko god dođe da se neće lepo provesti. Daćemo maksimum i pokidati za tu jednu utakmicu, a u jednoj utakmici možemo da pobedimo bilo koga. Selektor je rekao da ko god da dođe ne utiče mnogo na nas. Mi ćemo igrati svoju igru, a videćemo da li će to biti dovoljno – rekao je Jokić.

Centar Denvera ocenio je da je u grupi Srbija najbolje odigrala protiv SAD, a da nije imala ni jednu lošu utakmicu, uprkos tri poraza.