Poljska atletičarka Anita Vlordarčik danas je još jednom pomerila granicu u bacanju kladiva i ponovo je osvajajući zlato mislila na prijateljicu koju je izgubila.

Vlordarčik je danas oborila je svetski rekord i osvojila zlatnu medalju u bacanju kladiva na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a to je uradila koristeći staru rukavicu koju je nosila nekadašnja šampionka i njena bliska prijateljica Kamila Skolimovska.

Povezana vest:  Predsednik OKS primio delegaciju Ministarstva Odbrane i Vojske Srbije

Skolimovska, osvajačica zlata na Igrama u Sidneju 2000. godine, umrla je 2009. godine u 26. godini od plućne embolije tokom priprema poljske reprezentacije u Portugalu.

Vlordarčik od tada na svim takmičenjima nosi njenu rukavicu. Morala je nekoliko puta da je prepravlja, ali navodi da će koristiti do kraja karijere.

-I dalje bacam s ovom rukavicom. Čuvam uspomenu na nju. Pre 16 godina je osvojila zlato u Sidneju… Srećna sam što nastavljam tradiciju – rekla je Vlordarčik.

Povezana vest:  PARAOLIMPIJADA OI 2012, Italija možda neće učestvovati na Paraolimpijadi

Vlodarčik je danas u trećoj seriji kladivo bacila 82,29 metara. Prethodni rekord bio je 81,08, koji je takodje ona postavila.

Nakon osvajanja zlata skočila je od radosti, nazvavši to „eksplozijom sreće“. Nakon počasnog kruga bila je potpuno iscrpljena.

-Ne mogu da mrdnem, naročito posle kruga oko stadiona. Veoma sam umorna, ali sam jako srećna – rekla je Vlodarčik.

Povezana vest:  OI 2016, Veličković: Prevelika trema, kasno sam počela da pokazujem šta mogu

PHOTO: www.rio2016.com