Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je rano jutros pobedila Hrvatsku sa 86:83 (19:20, 19:12, 14:34, 20:31), u četvrtfinalu takmičenja.

Srbija će u polufinalu igrati protiv Australije. U drugom se sastaju SAD i Španija.

Meč je bio jako neizvestan i rešen je u poslednjim sekundama. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bogdan Bogdanović sa 18 poena. Miroslav Raduljica, Stefan Marković i Nikola Jokić postigli su po poena. Miloš Teodosić završio je meč sa poena i 10 asistencija.

Povezana vest:  MOK i Dženeral elektrik produžili sponzorski ugovor



Hrvatsku je predvodio Bojan Bogdanović sa 28 poena.

Rivali su odigrali jako neizvestan meč sa mnogo grešaka na obe strane. Hrvatska je bolje počela, Srbija je preokrenula i imala minimalno vodjstvo, da bi „vatreni“ u finišu prvog poluvremena poveli sa 38:32.

Srbija je, medjutim, mnogo bolje počela drugo poluvreme, napravila je seriju 9:2 i povratila vodjstvo, a onda nastavila da pogadja i u poslednju četvrtinu je ušla sa najvećom prednošću do tada, 66:52.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Još tri finala za Srbiju IV dana Mediteranskih igara u Turskoj

Hrvatska se, medjutim, nije predavala i smanjivala je razliku, da bi tri minuta i 26 sekundi pre kraja prišla na poen zaostatka 74:73. Tada je meč ušao u penal-završnicu u kojoj je Srbija izdržala napade i na kraju slavila.