Košarkaški reprezentativac Srbije Miroslav Raduljica rekao je da je osvajanje olimpijske medalje velika stvar i da njegovoj ekipi ne treba dodatni motiv od finala protiv SAD.

-Možda deluje da je bilo lako u polufinalu, ali mi smo napravili da tako izgleda. Australijanci su nam u prošloj utakmici pokazali kako treba da igramo, naučili su nas lekciju i mi smo to ovaj put primenili na njima. Igrali smo timsku odbranu – rekao je Raduljica novinarima posle utakmice u Rio de Žaneiru.

Povezana vest:  ODRŽANA XII SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA OKS, 64 sportista individualnih sportskih grana u kategorizaciji OKS u programu RIO 2016 - 10 u prvoj kategoriji

Srbija se plasirala u finale Olimpijskih igara, pošto je sa 87:61 pobedila Australiju. Za zlatnu medalju boriće se sa selekcijom SAD.

Raduljica je naveo da njegovoj ekipi ne treba dodatni motiv u finalu.

-Ne treba ti veći motiv od finala Olimpijskih igara. Amerika… Ne treba nam drugi motiv. Pogotovo jer smo pokazali da možemo da igramo sa njima i da možemo da ih pobedimo. To nam daje veliku nadu – kazao je Raduljica.

Povezana vest:  Više od dva miliona posetilaca za prva tri dana Igara

Prema njegovim rečima, osvajanje medalje je velika stvar za Srbiju.

-Ovo je za nas ogromna stvar, za Srbiju, porodice, igrače, za sve koji se osećaju Srbima. Ježim se kad pomislim na to, a mogu da pomislim šta njima to znači – dodao je centar.

-Od nas može da se očekuje još medalja – istakao je Raduljica.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Zlato za Rusiju u trci boba dvoseda

Njegov saigrač Nikola Jokić rekao je da je Srbija pokazala nadmoć u polufinalu.

-Bili smo baš nadmoćni, moram da kažem, tačno tako je bilo, istukli smo ih baš dobro – rekao je Jokić.

Finale će se igrati u nedelju od 20.45.