Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da je osvojena bronzana olimpijska medalja čudo i dodala da je u poluvremenu morala da bude oštra prema svojim igračicama da bi pobedile u teškoj utakmici.

-Da li shvatate da je osvojena bronzana medalja u ženskoj košarci. Ovo je izvanredan uspeh, imamo mi dobre sportiste, odbojkašice, košarkaše, ali ovo, ovo je čudo, čudo, čudo, velika radost – rekla je Maljković za RTS i izvinila zbog „stanja u kome se nalazi“, pošto joj je kosa bila malo raščupana.

Povezana vest:  EI 2015 BAKU, Uhapšen vozač autobusa koji je povredio sportistkinje

Košarkašice Srbije osvojile su danas bronzanu olimpijsku medalju pošto su pobedile Francusku sa 70:63.

Upitana šta je rekla svojim košarkašicama u poluvremenu, pošto su loše igrale krajem prve i u drugoj četvrtini, Maljković je rekla: „Bolje da ne čujete“.

-Prvi put u karijeri sam vređala devojke, moralo je da pukne, da izađe to iz njih i da dobiju ovu tešku utakmicu – rekla je selektora.

Košarkašica Srbije Tamara Radočaj rekla je da je njena ekipa osvajanjem bronzane olimpijske medalje u Rio de Žaneiru ispisala istoriju.

Povezana vest:  Milica Novaković: Spremna sam za Tokio!

-Presrećna sam kako smo se vratile posle polufinala protiv Španije i što smo pokazale jedinstvo i borbu koja nas krasi još od kvalifikacija… Drago mi je što smo uspele da ispišemo istoriju i osvojimo bronzu, presrećna sam. Uspele smo da iskontrolišemo skok Francuske i tada smo imale rezultat. Znale smo da moramo da ginemo u odbrani i jedna za drugu i to je dalo rezultat. Pokazale smo da smo fenomenalne. Zahvalne smo ljudima u Srbiji na podršci, sada ćemo pratiti vaterpoliste i odbojkašice, sutra košarkaše, danas je i Milica Mandić. Svi smo tu zajedno – rekla je ona.

Povezana vest:  Rio de Žaneiro traži 70.000 volontera za OI 2016.

Reprezentativka Srbije Danijel Pejdž rekla je da je ponosna što je deo tima.

-Ovo je neverovatno, ponosna sam što sam deo ovog tima. Devojke su se borile i drago mi je što sam bila deo svega. Hvala svima na podršci, ne bismo ovo mogli bez vas. Osećmo ljubav navijača – navela je Pejdž.