Olimpijski komitet Australije saopštio je danas da je devetoro sportista te države kažnjeno nakon što su bili privedeni jer su izmenili svoje akreditacije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Devetoro australijskih sportista bilo je zadržano u pritvoru u olimpijskom selu u Riju pošto su funkcioneri Igara posumnjali da su izmenili svoje akreditacije kako bi ušli na košarkašku utakmicu Australije i Srbije.

Povezana vest:  Nevena Ignjatović bez plasmana u alpskoj kombinaciji u Pekingu 2022

Svako od njih je u ubrzanom postupku kažnjen sa po 10.000 reala (3,100 dolara).

Komitet je saopštio da neće biti pokrenut krivični postupak protiv njih, kao i da će evidencija o ovom događaju biti izbrisana za dve godine.

Kažnjeni su Ešli Ankudinof (biciklizam), Melisa Hokins (biciklizam), Ed Dženkins (ragbi), Alek Pots (streličarstvo), Rajan Tijak (streličarstvo), Olimpija Oldersej (veslanje), Fiona Albert (veslanje), Lusi Stefan (veslanje) i Sajmon Orčard (hokej).

Povezana vest:  OKS: Dobri rezultati u Bakuu veliki podstrek za Rio

Vođa australijskog olimijskog tima Kiti Čiler rekla je da je „tradicionalna“ praksa da ljudi na akreditaciju nalepe drugi pristupni kod za odredjeni dogadjaj, ali da se taj prekršaj „očigledno“ karakteriše ozbiljnije u Brazilu.