Svečana Ceremonija zatvaranja XXXII Letnjih Olimpijskih igara u Tokiju održaće se 8. avgusta od 13 časova po srednjeevropskom vremenu.

Na Ceremoniji otvaranja Igara u Tokiju zastavu Republike Srbije nosili su Sonja Vasić i Filip Filipović, dok će tu čast će na zatvaranju  najvećeg svetskog sportskog događaja imati aktuelna evropska, svetska i olimpijska šampionka, Jovana Preković.

Povezana vest:  KONI jednoglasno podržao kandidaturu Rima za OI 2024.

Jovana je u jučerašnjem finalnom meču kategorije do 61kg pobedila Kineskinju Ksiaojan Jin i tako postala prva osvajačica olimpijskog zlata na debitantskom nastupu karatea kao sporta na Igrama.

Jovana ističe da će uloga nosioca zastave za nju biti ostvarenje sna, uz osvajanje olimpijske medalje.

– Za mene će biti ogromna čast i zadovoljstvo nositi zastavu Republike Srbije na Olimpijskim igrama, pogotovo što su za mene ovo prve Igre i drago mi je da mi se svi sportski snovi polako ostvaruju – rekla je Jovana.

Povezana vest:  Marija Malić osvojila bronzu u disciplini vazdušna puška i ukupno treću medalju za Srbiju

Na Ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Riju 2016. godine zastavu Republike Srbije nosila je Tijana Bogdanović, dok je u Londonu 2012. godine ta čast pripala Milici Mandić, a u Pekingu 2008. odbojkašu Saši Staroviću.

PHOTO: OKS