Vaterpolisti Srbije Dušan Mandić i Milan Aleksić rekli su večeras, nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama, da su presrećno i da još nisu svesni šta su postigli.

-Ovo je takva sreća, takva radost. Ja još nisam svestan, ceo tim nije svestan šta smo uradili u poslednje tri godine, a posebno večeras. Pre deset dana smo bili u kanalu, a sad smo na vrhu sveta. Ovo je šou. Ovo je neverovatan uspeh – rekao je Mandić novinarima u Rio de Žaneiru.

Povezana vest:  Marić: Osvajči medalja u istoriji srpskog i svetskog sporta

Vaterpolo reprezentacija Srbije postala je večeras olimpijski šampion, pošto je u finalu u Rio de Žaneiru pobedila Hrvatsku sa 11:7 (3:2, 3:1, 3:2, 2:2).

Reprezentacija Srbije je tako, posle bronzanih medalja u Pekingu i Londonu, stigla do svog prvog zlata na Olimpijskim igrama i objedinila titule svetskog, evropskog i olimpijskog šampiona.

-Uložili smo sve što smo mogli u ovu medalju. Jako sam ponosan što sam deo ekipe koja je ispisala istoriju, koja je osvojila sve što je moglo da se osvoji. Ne bih se sad osvrtao na utakmicu, sve je nebitno, ceo turnir je nebitan… Puno je emocija. Bili smo zajedno i kad nije išlo, ostali smo do kraja kao jedan i to se na kraju isplatilo – rekao je Aleksić.

Povezana vest:  OI 2016, Del Potro u finalu Olimpijskih igara

-Više nam ne fali ništa, sad možemo bez pritiska da idemo na takmičenja – dodao je on.

Na pitanje novinara da li će ići da bodre odbojkašice Srbije u finalu protiv Kine, Aleksić je rekao: -Ne znam gde se nalazim, a ne gde ću sad da idem.
PHOTO: www.rio2016.com