Milenko Sebić, reprezentativac Srbije u streljaštvu koji nas je ovog leta predstavljao na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, bio je gost “EkOlimpijade” koja je pod sloganom “Moje školsko eko dvorište”, održana u Topoli.

U osnovnoj školi “Sestre Radović” u selu Belosavci, Milenko je sa đacima posadio pet stabala i simbolično otvorio “Olimpijsku aleju”. Ovih pet stabala predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Coca-Cola je istoj školi poklonila komplet lopti sa ciljem da podstakne mlade da se bave sportom i da žive zdravo.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, FIS zabranio Ivani Kovačević nastup u Sočiju

Učesnici EkOlimpijade imali su prilku da razgovaraju sa našim strelcem i da od njega čuju zašto je zanimljivo baviti se streljaštvom i kakvo je njego iskustvo sa Olimpijskih igara.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas gost EkOlimpijade i što ću imati prilku da se družim sa vama. Želim vam da danas uživate u igri i druženju i naravno naučite nešto novo,“ rekao je Milenko Sebić.

On se družio sa učesnicima i oprobao u sportsko-ekološkoj radionici „EkOlimpijsko igralište“, zajedno sa osnovcima.

Povezana vest:  Božidar Maljković i Žarko Zečević obišli sportiste koji se spremaju za YOG na trening kampu u Košutnjaku

Posebna pažnja posvećena je očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti. Glavna tema bila je uređenje školskog dvorišta kroz podizanje svesti mladih o reciklaži i separaciji otpada, a kompanija “Sekopak” donirala je kante za reciklažu, a zaposleni iz ove kompanije učestovali su u radionicama i učili decu kako se odvaja otpad.

Dragan Živanović, predsednik opštine Topola zahvalilo se Olimpijskom komitetu Srbije i kompaniji Coca Cola što su Olimpijski karavan doveli u Topolui rekao da je to velika čast za ovu opštinu: „Za nas je velika čast, a za našu decu je ovo važno jer verujem da će biti dodatni motiv da se u budućnoti bave sportom.“

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Švedska ubedljiva protiv Češke

Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola partner je Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.