Od 8. do 12. novembra u glavnom gradu Austrije već drugi put se na različitim mestima u gradu održavaju „Bečki dani nakita“. Na jednom mestu naćiće se svi stvaraoci nakita – umetnici, dizajneri, juveliri, galerije, prodajni saloni kao i obrazovne institucije. Ovu manifestaciju otvoriće „Noć umetničkog nakita“ izložbom u bečkom Muzeju primenjene umetnosti (MAK).

Povezana vest:  Čuvena irska plesna grupa u Sava centru

„Bečki dani nakita“ predstavljaju platformu za savremene stvaraoce nakita sa ciljem da se aktuelna proizvodnja nakita približi široj javnosti. Osim toga ova manifestacija nudi ljubiteljima nakita i stručnjacima jedinstvenu mogućnost da prodube svoja iskustva i znanje o nakitu. Na programu su tematske izložbe, individualne i grupne prezentacije, radionice, razgledanje galerija, prodajnih salona i ateljea, predavanja i diskusije.

Povezana vest:  Beč – najomiljenija evropska destinacija

Cilj ovog festivala je takođe da se kod publike probudi strast nošenja i sakupljanja nakita. U vezi s tim razvijen je koncept koji istovremeno dotiče intelekt, haptiku, emociju i čulnost. Kako pokazuju promene prethodnih godina, prelazi između različitih oblika proizvodnje nakita sve su lakši a isprobavanje i eksperimentisanje sa različitim materijalima kao i primena novih i inovativnih tehnika sve više je u centru pažnje.

Povezana vest:  Laguna i Oriflame letnja poklon akcija!

PHOTO: Wiener Schmucktage